Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gigi Hadid

“Niko me nije upozorio da su tamo česte pljačke, inače ne bih išla”

gigi hadid

Inače, lopovi su upali u luksuznu vilu u kojoj su odsjedale Gigi, njena sestra Bella i njihovi prijatelji te porodica

Slavna manekenka Gigi Hadid obračunala se s onima koji smatraju da nije trebala kritikovati popularni otok Mikonos nakon što su je ondje opljačkali tokom odmora.

“Da razjasnim za sve one koji misle da nemam pravo imati mišljenje temeljeno na svom iskustvu i upozoriti ljude na ovo – bila sam opljačkana zajedno s još više od 30 kuća, od kojih su neke opljačkane uz korištenje vatrenog oružja. Nije bilo moguće kontaktirati nikog od organa reda osim putem mog privatnog osiguranja koje je imalo kontakt. To je privilegija koju većina ljudi koja tamo putuje inače ne bi imala. Ako se nešto dogodi dok je policijska stanica zatvorena, ne može se učiniti ništa da se zaštitite, a kada se stanica otvori, ne čini se da njihova obuka i resursi nisu dovoljni da ljudima pruže zaštitu ili da se nose s količinom zločina koji se ondje događa skoro svake noći (govorim posebno o otoku jer sam ondje to doživjela)”, napisala je Gigi.

“Ovo nije informacija koju ljudima govore prije nego što odu tamo. Da sam znala da je to toliko često i da ne postoji infrastruktura da se zaštitim, ne bih išla tamo. Dakle, ovo je moje mišljenje stvoreno na ličnom iskustvu, a ako se vama to ne sviđa, to nije moj problem. I na kraju, radim kao konj i nikad ne idem na ovakva putovanja samo za sebe i svoje prijatelje pa ako želim objavljivati fotografije s puta i nakon što sam opljačkana, to ću i raditi”, zaključila je manekenka na svom drugom službenom Instagram profilu nakon što su je Grci napali da je “nepristojna” i da “ocrnjuje zemlju koja živi od turizma”.

“Kim Kardashian su opljačkali u Parizu pa ona nije ljudima govorila da ne idu u Pariz. Jer ima više stila od tebe”, poručili su joj.

Inače, lopovi su upali u luksuznu vilu u kojoj su odsjedale Gigi, njena sestra Bella i njihovi prijatelji te porodica.

Dvjema manekenkama ukradeni su nakit, odjeća, torbice i naočale. U trenutku pljačke one, srećom, nisu bile u vili, nego na proslavi rođendana njihove sestre Alane.

View this post on Instagram

Sisters Hadid ? new on @gisposable !!

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Nakon što su se vratile u vilu zatekle su svoje stvari razbacane po podu, a sve što je bilo vrijedno je nestalo.

Njihov otac Mohamed Hadid za TMZ je izjavio da su mu kćeri traumatizirane nakon pljačke.

Djevojke navodno sumnjaju da su ih opljačkali radnici kompanije koja iznajmljuje vile jer su imali pristup vili. Nakon što su pljačku prijavile policiji unajmile su privatni avion i prekinule odmor.