vijećnica

Nova BH proslavila 1. rođendan

nova bh – rodjendan 6

Upriličena i dodjela novčanih donacija u ukupnom iznosu od 10.000 KM Roditeljskim kućama u Banjoj Luci i Sarajevu

Nova BH povodom 1. rođendana upriličila je proslavu u prekrasnom ambijentu Vijećnice kojoj su prisustvovali mnogobrojni gosti iz poslovnog svijeta, društvenog i javnog života, predstavnici medija te zaštitna lica Nove BH. Proslava je bila prilika za druženje, ali i predstavljanje dobrih poslovnih rezultata, koji su u prvoj godini najmlađe komercijalne televizije u Bosni i Hercegovini bili iznad svih očekivanja.

“Uspjeh koji danas slavimo, kao i tržišna pozicija koju je Nova BH izgradila tokom prve godine postojanja, rezultat je rada tima entuzijasta, profesionalaca i svih uposlenika naše TV kuće. Od prvog dana smo imali viziju biti najgledanija televizija. Iza nas je period predanog rada koji je od strane naših gledatelja i poslovnih partnera prepoznat i nagrađen povjerenjem i lojalnošću. I dalje ćemo pomjerati vlastite granice i težiti ka izvrsnosti u kreiranju televizijskog sadržaja u skladu sa željama i potrebama naše publike”, kazala je Dželila Čurt, direktorica Nove BH.

Strateški pravac Nove BH od osnivanja je vjerodostojnom i pravovremenom informacijom graditi povjerenje sa gledateljima te zabavom obogatiti život publike i svakodnevno im pružati razonodu i inspiraciju. Od 09. oktobra 2018. godine, pa do danas, Nova BH je akvizicijom vrhunskih programskih naslova osigurala emitiranje ekskluzivnog programa publici u Bosni i Hercegovini. Razvijena je i cjelokupna tehnička, organizacijska i programska infrastruktura.

Poseban fokus stavljen je na ulaganja i unapređenja u vlastitu produkciju te je u maju 2019. godine predstavljen novi informativni program u čijem središtu je centralna informativna emisija Dnevnik. Pet mjeseci kasnije, zabavnom programu pridružena je nova lifestyle emisija Nova IN, također proizvod domaće produkcije.

Pored velikog broja serijskih naslova, premium sportski sadržaji su također jedan od glavnih programskih aduta Nove BH. Prijenosi kvalifikacijskih utakmica reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije za EURO 2020, najatraktivniji susreti Lige prvaka, EURO 2020, Liga nacija te kvalifikacije Nogometne reprezentacije BiH za Svjetsko prvenstvo 2020. u Kataru su samo dio sportskog sadržaja koji se emitira na ovom kanalu.

Zahvaljujući bogatoj programskoj shemi te povjerenju gledatelja, danas je Nova BH sinonim za tv program vrhunske kvalitete u svim segmentima – od objektivnog i relevantnog informativnog programa do vrhunskih i najgledanijih zabavnih formata.

Uz sve navedeno, podržavati projekte koji doprinose zajednici i mijenjaju društva nabolje, neodvojiv su dio poslovanja Nove BH. Tako je tokom večeri upriličena i dodjela novčanih donacija u ukupnom iznosu od 10.000 KM Roditeljskim kućama u Banjoj Luci i Sarajevu.

“Borba koju prolaze mališani, ali i njihove porodice, mukotrpna je, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja ostaju i posljedice s kojima se moraju nositi. Mi u Udruženju činimo svakodnevne napore da im tu borbu olakšamo. Roditeljska kuća je drugi dom za naše mališane i njihove roditelje i cijenimo podršku humanih ljudi i naših prijatelja, među kojima je i Nova BH”, istakao je Fikret Kubat, predsjednik Udruženja “Srce za djecu” iz Sarajeva.

“Roditeljska kuća u Banjoj Luci počela je sa radom u septembru 2016. godine i u njoj je do danas boravilo i punu podršku dobilo 89 porodica. Nastavit ćemo i dalje činiti sve da našim najhrabrijim herojima i njihovim roditeljima pružimo potrebnu ljubav, njegu i podršku u najtežem životnom periodu. Vašom podrškom i vi postajete dio njihove borbe, a vaša donacija mijenja svijet nabolje. Hvala vam”, naglasila je Dijana Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” iz Banja Luke.