Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sve spremno

Nova godina u Sarajevu: Ulazi u Titovu ulicu su otvoreni od 19.30 sati

nova godina u sarajevu vučko
FOTO: Fena
Nova godina u Sarajevu

Nova godina u Sarajevu. U popodnevnim satima, Saračima, Ferhadijom i Titovom ulicom prošetao je popularni Vučko

Ostalo je malo više od 24 sata do ulaska u Novu 2024. godinu; ako je sudeći po fotografijama sa ulica Sarajeva, glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine će biti krcat domaćim i stranim gostima, saopćila je gradska uprava.

Novogodišnja proslava počet će koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu u 19.30 sati dok će definitivno spektakl uslijediti u Titovoj ulici, gdje od 21 sat počinje program “Sarajevska priča”. Nastupit će Laka, Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje i Crvena Jabuka.

Da je novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu potvrđuju i fotografije sa ulica. U popodnevnim satima, Saračima, Ferhadijom i Titovom ulicom prošetao je popularni Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine. U pratnji gradonačelnice Benjamine Karić i domaćina programa „Sarajevska priča“ Zenita Đozića Zene, Vučko je pozdravio stotine građana i turista a da je bio atrakcija na ulicama glavnog grada, svjedoči i to što se od Vijećnice do Katedrale „šetkao“ i slikao skoro dva sata.

karic djozic
FOTO: Fena
Nova godina u Sarajevu

Prema podacima Turističke zajednice Kantona Saraevo i Booking.com, smještajni kapaciteti u Sarajevu su popunjeni a gosti pristižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Organizatori novogodišnjeg programa „Sarajevska priča“ i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još jednom apeluju građanima i gostima da se pridržavaju pravila u izmijenjenom režimu saobraćaja i poštuju sve uslove i pravila koja važe u Titovoj ulici na Javnom dočeku Nove godine 31. decembra.

Ulazi u Titovu ulicu su otvoreni od 19.30 sati iz pravca Aria Centra, ulica Kulovića, Dalmatinska i Šenoina.

Četiri benda

“Pokušali smo stvarno da zadovoljimo sve potrebe. Znamo kakvih je bilo problema prethodnih godina oko nekih stavari u koje ne želim da ulazim, ali evo sve što smo mi skontali da je bilo nekih pogrešaka i grešaka, nastojali smo ovaj put da ispravimo da ne bi dolazilo do tih problemčića. Uglavnom četiri benda imamo Laku, Bombaj štampu, Zabranjeno pušenje, Crvenu jabuku. Grad je pun sve je spremno, sutra imamo glavnu tonsku generalnu probu”, kaže za N1 muzičar Nedžad Podžić, Bombaj štampa.

Ispred Vječne vatre, organizatori pripremaju jedinstven propratni događaj, audio-vizelni program, pod nazivom “Sarajevska priča”.

Humoristični scenario potpisuje Zenit Đozić, čovjek koji je mnoge nasmijavao, rezveselio radio i još uvijek radi na kultnim projektima.

Nova godina u Sarajevu
Nova godina u Sarajevu

“Ne mogu vam previše otkriti, ali u svakom slučaju biće zanimljivi gosti. Mislim da će gledaoci jedva dočekati i posjetioci koncerta, da se malo raspoložimo. Da malo uživamo i da konačno zatvorimo ovu godinu”, poručio je Zenit Đozić, Tv producent, legenda Nadrealista.

Nova godina u Sarajevu
Nova godina u Sarajevu