Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi horor film koji je u rekordnom roku dobio odlične kritike

horor333

Horori su ponovno postali popularni, posebno nakon što je prošle godine prikazan remake filma Ono.
Nakon The Babadook, The VVitch i Veronice, sve više se priča o posljednjem hororu koji je tiho pomeo konkurenciju.

A Quiet Place je nedavno prikazan na festivalu SXSW, a trenutno se može pohvaliti da ima 100 % u recenzijama na Rotten Tomatoesu.

Radnja filma vrti se oko čudovišta koja će ubiti ljude ako ih čuju i zbog toga je jako važno da oni ostanu što tiši. Ako si potpuno nečujan, ostavit će te na miru, no čim napraviš i najmanji zvuk, uništit će te.

Najzanimljivije je da je film režirao John Krasinski, koji je naša srca osvojio kao Jim iz U uredu. Osim njega, u filmu glumi i njegova supruga Emily Blunt. John i Emily glume roditelje koji u ovom svijetu nastoje ostati što tiši kako ih misteriozna stvorenja ne bi pronašla.

Meredith Borders je za Slash Film napisala da je film jako učinkovit u prestravljivanju.

“Film A Quiet Place je, prije svega, zbilja zastrašujući. Krasinski se igra našom napetošću te se izmjenjuju ciklusi straha i opuštanja. Toliko horora je u posljednje vrijeme samo usmjereno zastrašivanju, bez tog opuštanja, a u A Quiet Place to se stalno događa”, napisala je.

Filmska kritičarka Kristy Puchko napisala je na Twitteru da joj se svidio film.

“A Quiet Place je remek-djelo napetosti. On okreće vaše krikove protiv vas. Scene su toliko napete da se vaš želudac okreće”, napisala je.