Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi lovac u kvizu Potjera šokirao takmičare

potjera 1

U HRT-ovu Potjeru 1. april je, čini se, stigao nešto ranije, pa je tako publika ovog popularnog showa sinoć imala priliku gledati lica šokiranih takmičara koji nisu znali šta ih je snašlo.

U sinoćnjoj epizodi premijerno je nastupio novi lovac Krešimir Sučević-Međeral i odmah demonstrirao impresivno znanje, no to nije ono čime je iznenadio takmičare. Naime, nakon što je u prvom dijelu emisije uspješno izbacio iz igre dvojicu takmičara, preko puta njega ostali su Zrinko i Petar, koji su također muku mučili s tačnim odgovorima. U dvije minute uspjeli su sakupiti njih tek šest, a zatim je uslijedio finalni dio potjere s novim lovcem.

“Glavni grad Republike Hrvatske zove se…?”, “Koliko je tri na kvadrat?”, “Kako se zove predsjednice Republike Hrvatske?”, pitao je redom Tarik Krešimira Sučevića Međerala dok je kamera snimala šokirana lica Zrinka i Petra.

potjera 2

Naravno, lovac je munjevito odgovarao na Tarikova pitanja dok takmičari nisu uspijevali sakriti nevjericu.

“Ko je 31. marta u Potjeri nasamario Petra i Zrinka?”, pitao je na kraju ipak Tarik, a kada je lovac odgovorio “Tarik Filipović i Krešimir Sučević-Međeral”, takmičarima je vidljivo pao kamen sa srca.

U pravoj potjeri koja je potom uslijedila nažalost su ipak ostali bez novca, no kući su barem otišli sa saznanjem da su pošteno izgubili.