SHOWbuzz

Danny Baker

Novinar BBC-a pokušao objasniti “rasističku” objavu zbog koje je dobio otkaz

11/05/2019

Pokušao je i da objasni šta je želio da postigne fotografijom koju je objavio na svom Twitter profilu

Radio voditelj Danny Baker uputio je izvinjenje nakon što je BBC objavio vijest o njegovom kontroverznom tvitu o kraljevskoj bebi princu Archieju.

Pokušao je i da objasni šta je želio da postigne fotografijom koju je objavio na svom Twitter profilu.

Baker je prvo izazvao poplavu reakcija nakon što je u svom tvitu, na neki način, ismijao najnoviju kraljevsku prinovu, princa Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora. On je objavio crno-bijelu fotografiju na kojoj se vide žena i muškarac kako drže za ruke sa malom čimpanzom u odijelu.

Fotografiju je objavio samo nekoliko trenutaka nakon što su britanski princ Harry i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle javnosti pokazali svoga sina.

Danny Baker je, u razgovoru za Sky News, priznao da je tvit bio u isto vreme smiješan, glup i idiotski, ali je takođe istakao da mu uopšte nije bila namjera da uvrijedi kraljevsku bebu na rasnoj osnovi.

“U pokušaju da ismijem kraljevske privilegije i brzinu širenja vijesti o rođenju kraljevske bebe posegnuo sam za šašavom fotografijom čimpanze obučene u elegantno odijelo. Kada sam našao fotografiju pomislio sam: ‘To je ta’! Tek kasnije sam se sjetio da je majka djeteta tamne puti”, objasnio je on.

Zbog svog tvita Danny Baker dobio otkaz na BBC-u.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.