Crna hronika

Banja Luka

S braćom Ćulum uhapšene i dvije Slovenke, otkriven je njihov identitet

11/05/2019

Jučer su u popodnevni satima na području grada Banja Luka uočena tri skupocjena automobila, inostranih registarskih oznaka (Švicarska), a utvrđeno je da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta

Banjalučka policija sinoć je privela te nakon saslušanja kasno sinoć pustila na slobodu braću Nermin i Armin Ćuluma, te Velida Saleševića, javlja Fena.

Portparolka Policije uprave Banja Luka Marija Markanović potvrdila je Feni da su te tri osobe privedene s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti te Policijske uprave, te da su im oduzeta vozila radi utvrđivanja porijekla i validnosti dokumentacije.

Nezvanično, jučer su u popodnevni satimana području grada Banja Luka uočena tri skupocjena automobila, inostranih registarskih oznaka (Švicarska), koja su se kretala u koloni, a provjerama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta.

U pitanjima su dva „lamborginija“ i „ferrari“, kojima su upravljali Denis Giljon (Armin Ćulum), Nermin Ćulum i Velid Salešević, a u vozilu se se nalazile i Milijana Radanović (1990.) i Teja Stražišar (1992.), državljanka Slovenije.

Zaustavljeni su i pozvani u policijske prostorije, gdje su izvršeni detaljni pregledi vozila.

Za Teju Stražišar je utvrđeno da je strana državljanka (Slovenija), te da nije ispoštovala procedure za boravak stranaca, te su za daljnji rad obavješteni radnici Kancelarije za strance u BiH. Kako se saznaje, oduzete su joj putne isprave te će biti izrečena mjera udaljena iz zemlje.

O statusu vozila upoznati su radnici UIO radi utvrđivanja carinskih prekršaja, te su Saleševiću odmah izdali prekršajni nalog, a za ostale osobe će, nakon utvrđivanja svih okolnosti također biti podneseni prekršajni nalozi nakon kompletiranja predmeta.

Feni je rečeno da su o svemu obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Banja Luka, i uz njihovu saglasnost je izvršeno privremeno oduzimanje predmeta, odnosno svih vozila, radi utvrđivanja njihovog porijekla, validnost dokumentacije te drugo.

Policija RS je nedavno braću Ćulum saslušala tokom istrage o ubistvu banjalučkog privrednika Slaviše Krunića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.