"The Untold Story"

Novinarka objavila knjigu o Melaniji, u Bijeloj kući bijesni

ivanka (1)

Ured prve dame nije učestvovao u pisanju ove knjige zbog autoričine nepoštene taktike, poručila je Melanijina glasnogovornica Stephanie Grisham

Melania Trump nazivala je svoju pokćerku Ivanku Princezom, dok je ova njoj dala nadimak Portret jer je malo pričala.

Njihovi nadimci otkriveni su u novoj knjizi “The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump”, biografiji Melanije Trump koju je napisala novinarka Washington Posta Mary Jordan.

Knjiga oslikava napeti odnos između prve dame i Trumpove kćeri iz prvog braka, koja danas radi kao njegova savjetnica.

“Melaniju su čuli kako Ivanku zove Princeza”, piše Jordan.

Dodaje da je Ivanka maćehi “dala nadimak Portret jer je govorila jednako često kao portret”, prenosi New York Times dijelove knjige.

Bijela kuća demantirala je navode iz knjige.

“Te tvrdnje ne mogu biti dalje od istine, a Washington Post i izdavači trebali su provjeriti činjenice s Ivankinim uredom, trebali su to znati”, poručio je zamjenik glasnogovornice Judd Deere.

“Hit knjige poput ove služe samo za potpirivanje nepostojećih intriga i nisu dostojne papira na kojem su štampane”, nastavio je.

Melanijin ured poručio je da im autorica knjige nije dostavila cijelu listu podataka za provjeru.

“Priče i izvori u knjizi su lažni. Ni autorica ni izdavač nisu nam se obratili s potpunom listom činjenica za provjeru, a namjerno su izostavili one najluđe laži, poput ove. Ured prve dame nije učestvovao u pisanju ove knjige zbog autoričine nepoštene taktike”, poručila je Melanijina glasnogovornica Stephanie Grisham.

Knjiga na 286 stranica iznosi razne detalje iz Melanijinog života, uključujući njeno djetinjstvo u Sloveniji i bavljenje manekenstvom. Jordan Melaniju opisuje kao fokusiranu, nemilosrdnu i ambicioznu, kao ženu koja je ostavljala prijatelje iza sebe kad bi napredovala, bilo da je riječ o odlasku u Milano ili New York ili o njenom braku s mogulom Trumpom.

Jordan ističe da Melania i Trump imaju puno toga zajedničkog.

“Postoje dokazi da je Melanija, na samom početku, ne samo prihvatila Trumpove političke ambicije nego ga je i podržavala. Na svoj način, ona je kompleksna i komplicirana poput njenog muža. I puno mu je sličnija nego što se čini na prvi pogled. Oboje su tvorci svoje prošlosti”, ističe Jordan.

Prema knjizi, Melania je iskoristila poziciju prve dame da osigura da Trump njihovog sina Barrona tretira na isti način kao troje djece iz braka s Ivanom Trump.

U Bijelu kuću se preselila tek šest mjeseci kasnije, a prema knjizi taj je period iskoristila za finansijski dogovor s Trumpom, za koji je govorila da će “osigurati Barrona”.

“Htjela je pisani dokaz da će, kad dođe vrijeme za finansijske dogovore i nasljedstva, njen sin biti tretiran jednako kao njegova starija djeca”, piše Jordan.

Navodno ju je najviše zabrinjavala činjenica da je Ivanka preuzela porodični biznis.

Ivanka Trump

Knjiga otkriva da nije imala djeveruše na vjenčanju jer nema prijateljica te da većinu vremena danas provodi s 14-godišnjim sinom i roditeljima, Viktorom i Amalijom Knavs koji su se preselili u Washington nakon što se ona preselila u Bijelu kuću. Melania je navodno bliska sa sestrom Ines koja živi u New Yorku.