SHOWbuzz

"Liberty Games"

Objavljena lista najslušanijih pjevača na Youtubeu

30/01/2023

Što se tiče naše regije, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji najslušaniji je Jala Brat

Liberty Games izračunao je koji su najslušaniji izvođači i pjesme u proteklih godinu dana, a rezultati se temelje na broju pregleda s YouTubea. Osim općenito najslušanijih pjevača u svijetu, objavili su i ko je bio najslušaniji u pojedinoj državi.

Muzičkim listama dominiraju indijski izvođači. Najslušanija u svijetu je indijska “playback pjevačica” Alka Yagnik s 14.8 milijardi YouTube streamova.

Za petama joj je reper Bad Bunny s 14.1 milijardom, a na trećem mjestu je Udit Narayan s 10.6 milijardi. Bad Bunny najbolji je pjevač u 17 zemalja, većinom u Latinskoj Americi.

Što se tiče najslušanijih pjesama, na prvom mjestu je Saami Saami izvođačice Sunidhi Chauhan. Slijedi je We Don’t Talk About Bruno iz filma Encanto, a na trećem mjestu je Cê Tá Preparada (Ao Vivo), koju pjevaju Tayrone & Marília Mendonça.

2Pac je svjetski najslušaniji “old school” hip-hop izvođač, s više nego dvostruko brojnijim streamovima od drugoplasiranog Notorious B.I.G.-ja. Na trećem mjestu je Ice Cube.

Jala Brat dominira u regiji

Što se tiče naše regije, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji najslušaniji je Jala Brat. Najslušanija pjesma u tim zemljama (osim u Sloveniji) je Roze, koju pjevaju Jala Brat, Devito i Buba Corelli. U Makedoniji je najslušaniji Voyage, a pjesma Hajde Tee Tairović najviše se slušala.

Poznati K-pop bendovi BTS i Blackpink su dva izvođača s najviše pretplata na YouTubeu i nalaze se među deset najslušanijih na svijetu.

Kad je riječ o klasici, Frederic Chopin je na prvom mjestu s 50.4 milijuna slušanja na YouTubeu i zauzima vrhove lista u 28 zemalja, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i njegovu domovinu Poljsku. Na drugom mjestu je Mozart.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.