Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CBS Primetime Special

Objavljena najava intervjua princa Harryja i Meghan Markle s Oprah Winfrey

“Kazali ste neke poprilično šokantne stvari”, kazala je Oprah na kraju trailera

Trailer dugo očekivanog intervjua princa Harryja i Meghan Markle s Oprah Winfrey objavljen je na Youtubeu.

U kratkom videu Oprah direktno pita Meghan je li postojala “prelomna tačka” koja je dovela do toga da se par povuče iz kraljevske porodice u januaru 2020. Iako se Meghanin odgovor ne prikazuje, u drugom kadru Harry kaže da mu je najveća briga bila da se “istorija ne ponovi” referirajući se na njegovu pokojnu majku, princezu Dianu čiji sukobi s kraljevskom porodicom su često izlazili u javnost.

Harry i Meghan prikazani su kako se drže za ruke dok Harry govori koliko je sretan što ima Meghaninu podršku s obzirom na to da je njegova majka sama prošla kroz sve borbe.

“Znate, zaista mi je laknulo i sretan sam što ovdje sjedim i razgovaram s vama i sa svojom suprugom, jer ne mogu zamisliti kako je to bilo njoj kad je sama morala proći sav ovaj proces prije toliko godina. Nama je bilo nevjerovatno teško, ali barem smo imali jedno drugo”, kazao je Harry.

“Kazali ste neke poprilično šokantne stvari”, kazala je Oprah na kraju trailera.

“Kraljica nije Don Corleone”, poručuju britanski mediji nakon što je trailer intervjua osvanuo na Youtubeu.

Kraljevski stručnjaci optužuju Oprah za sugerisanje da je kraljica Elizabeta “neki mafijaški šef koji je ušutkao Meghan”, a palača bi se trebao zabrinuti “nakon što je intervju za CBS produžen sa 90 minuta na čak dva sata”. Nema sumnje da će intervju podići veliku prašinu u britanskoj javnosti kada bude u cijelosti objavljen.

Robert Jobson, biograf princa Charlesa rekao je “Kraljica i kraljevska porodica nisu porodica Corleone. Nema ubica ili ljudi koji okolo ućutkuju ljude. Meghan je uvijek štitio tim policajaca Scotland Yarda.”
O odluci da produže intervju, kraljevski stručnjak Richard Fitzwilliams rekao je za MailOnline:

“Dodatnih 30 minuta moglo bi biti zastrašujuće za Palaču. Harry i Meghan zasigurno će napadati dvorjane i ograničenja, ali postoje li kritike pojedinih članova kraljevske čporodice?”

“Oprah s Meghan i Harryjem: CBS Primetime Special” emitirat će se 7. marta. Meghan i Harry razgovarat će o svojoj odluci da odstupe od kraljevske porodice, svom braku, filantropskim poduhvatima i načinu na koji se snalaze u životu pod jakim pritiskom javnosti.