Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

devet nominacija

Objavljene nominacije za 63. dodjelu Grammyja, dominira Beyonce

beyonce (1)

Organizatori Grammyja su najavili da će Trevor Noah glumac, voditelj i komičar, biti domaćin na dodjeli nagrada, piše CNN

Objavljene su nominacije izvođača za 63. dodjelu muzičkih nagrada Grammy. Trenutno dominira Beyonce s devet nominacija među kojima su one za snimak i pjesmu godine za “Black Parade”.

Odmah iza Beyonce se nalaze Taylor Swift, Dua Lipa i Roddy Rich sa po šest nominacija.

Taylor Swift je, između ostalog, nominovana za album godine, kao i za najbolji pop album naziva “Folklore” te za pjesmu godine “Cardigan”.

Dua Lipa ima nominacije za album godine (“Future Nostalgia”), snimku godine (“Don't Start Now”), najbolji pop album (“Future Nostalgia”).

Roddy Rich je nominovan za snimku godine (“Rockstar”) te pjesmu godine (“The Box”).

Organizatori Grammyja su najavili da će Trevor Noah glumac, voditelj i komičar, biti domaćin na dodjeli nagrada, piše CNN.

“Uprkos činjenici da sam izuzetno razočaran što su organizatori Grammyja odbili moju molbu da pjevam ili da budem nominovan za najbolji pop album, oduševljen sam što ću biti domaćin ovog događaja”, našalio se te dodao: “Bit ću tu kao podrška svim nevjerovatnim umjetnicima jer ja znam kako je ne osvojiti nagradu”.

Dodjela 63. Grammy nagrada je planirana za 31. januar 2021. godine.