Frontmen Prodigyja

Objavljeni novi detalji o smrti Keitha Flinta

Keith Flint

Otvoreni zaključak je, u britanskom pravosuđu, opcija kojom mrtvozornik daje potvrdu da je smrt sumnjiva, ali ne može tačno potvrditi uzrok smrti

Objavljeni su rezultati obdukcije tragično preminulog frontmena Prodigyja Keitha Flinta, koji je pronađen mrtav u svom domu u britanskom Essexu 4. marta.

Patolog je već ranije potvrdio da je uzrok smrti vješanje, a sad su objavljeni i rezultati toksikološkog testa koji je pokazao da je Keith prije smrti konzumirao kokain, alkohol i kodein, prenosi Mirror.

Mrtvozornica Caroline Beasley-Murray tvrdi da ne postoji dovoljno dokaza da si je Keith želio oduzeti život.

“Što ako je samo izvodio gluposti pa je sve pošlo po zlu? Nikad nećemo biti sigurni što mu je bilo u glavi taj dan pa ću zbog toga u istrazi njegove smrti proglasiti otvoreni zaključak”, rekla je.

Otvoreni zaključak je, u britanskom pravosuđu, opcija kojom mrtvozornik daje potvrdu da je smrt sumnjiva, ali ne može tačno potvrditi uzrok smrti.

“Razmatrala sam samoubistvo, ali da to zaključim, morala bih potvrditi da je Flint namjerno poduzeo akcije kako bi si oduzeo život. S obzirom na okolnosti, ne nalazim dovoljno dokaza za tako nešto”, dodala je mrtvozornica.

Keithovo je tijelo pronašao njegov prijatelj, a iako je odmah pozvao hitnu pomoć, pomoći nije bilo, bolničari su ga proglasili mrtvim čim su stigli na mjesto događaja. Policija je utvrdila da nije bila riječ o ubistvu.