Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SPotify

On je najslušaniji izvođač u 2020. godini, njegove pjesme su preslušane više od 8 milijardi puta

Bad Bunny
Bad Bunny arrives at the Latin American Music Awards at the Dolby Theatre on Thursday, Oct. 26, 2017, in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Muzička streaming platforma Spotify je u utorak objavila pogled za 2020. godinu i konstantovala da je reper Bad Bunny na globalnom nivou preslušan čak 8,3 milijarde puta

Korisnici ove platforme 2020. godine su najviše slušali ovog portorikanskog repera, a njegov album “YHLQMDLG” (skraćeno od ‘Yo hago lo que me da la gana’, što na španskom znači ‘radim šta hoću’) najslušaniji je album na toj platformi u 2020. godini.

Na drugom mjestu popisa najslušanijih muških izvođača u 2020. našao se kanadski reper Drake, dok je treće mjesto zauzeo kolumbijski pjevač regetona J Balvin. Među prvih pet plasirali su se i pokojni reper Juice WRLD i kanadski pjevač The Weeknd.

Američka pjevačica Billie Eilish ponovno je najslušanija izvođačica na ovoj platformi, a slijede je Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa i Halsey.

Pjesma “Blinding Lights” The Weeknda najslušanija je pjesma godine, a poslušana je 1,6 milijardi puta.

Na drugom mjestu se našla pesma “Dance Monkey” australske kantautorke Tones and I, dok se na treće mjesto plasirala pjesma “The Box” repera Roddyja Riccha.

Remix pesme “Roses” repera SAINt JHN-a koji je napravio kazahstanski DJ Imanbek plasirala se na četvrto mesto, a “Don't Start Now” Dua Lipe zaokružuje popis najslušanijih pjesama godine na Spotifyju.