Ona više nije samo starleta: Jednim statusom srušila dionice Snapchata?

kylie_slavi_

Kylie Jenner ima 20 godina, milione fanova i kozmetičko carstvo vrijedno milione dolara, a jučer joj je pošlo za rukom da jednim Tweetom sruši vrijednost Snapchata čije su dionice pale za 7.2 % i izgubile 1.3 milijarde dolara.

Iako je za mnoge Kylie Jenner još uvijek samo starleta koja po cijeli dan samo fotka selfije, jasno je da je najmlađa članica klana Kardashian-Jenner postala društveni fenomen i jedna od najuticajnijih žena javne scene.

Kylie prate milioni ljudi diljem svijeta te je njen uticaj na svjetsku populaciju posljednjih godina postao ogroman. Snapchat pati jer nje više nema tamo, ali zato Facebook ekipa slavi. Nakon što je Kylie objavila tweet u kojemu je priznala da više ne koristi Snapchat, vrijednost dionica Facebooka u čijem vlasništvu je i Instagram, porasla je čak 13 milijardi dolara, javlja TMZ.

Na dan kada je Kyle objavila tweet vrijednost Facebooka bila je 516,83 milijarde dolara, sljedeći dan se je skočila na 519,97 milijardi, a jučer je Facebook dosegnuo vrijednost od 532,86 milijardi dolara.

throwback ? Mary Jo is the perfect red @kyliecosmetics ♥️

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)