SHOWbuzz

Korak više

Osam šokantnih stvari koje su slavni glumci napravili za svoje uloge

14/11/2018

DiCaprio je zaista spavao u rasporenom lešu konja da bi se ugrijao

Nakon što dobiju ulogu, glumci puno vremena provode pripremajući se za novi projekt, no neki od njih spremni su i na korak više od konkurencije. Od ekstremnih dijeta do fanatičnog vježbanja određene vještine, ovo su neke od najluđih stvari koje su glumci radili za uloge.

Emma Stone u The Favourite (2018).

29-godišnja glumica, koja u nadolazećoj drami The Favourite glumi sluškinju Abigail, za svoju ulogu morala je nositi korzet, a nošenje istog dugo vremena zaista je utjecalo na njezino tijelo.

“Žene su tako živjele toliko dugo, što u vama može pobuditi suosjećanje za to razdoblje i ono što su prolazile”, rekla je glumica tokom nedavnog gostovanja u showu kod Grahama Nortona.

“Prvih mjesec dana nisam mogla disati i tada bih udisala mentol, zbog čega bi pomislila da sam na otvorenom i mogla disati na tren”, nastavila je. “Nakon mjesec dana, svi moji organi su se pomaknuli – bilo je odvratno i, ako ne morate nositi korzet – nemojte”, zaključila je.

Christian Bale u Nestajanju (The Machinist, 2004.)

Bale je skinuo više od 25 kilograma za ulogu Trevora, osobe koja pati od nesanice, u hit filmu iz 2004. godine. U razgovoru za The Guardian ranije ove godine glumac je pripremu za tu ulogu nazvao “sjajnim iskustvom”.

“Kad ste tako mršavi da jedva idete po stepenicama… kao da ste napustili svoje tijelo. To je najzen stanje u kojem sam bio čitavog života”, priznao je. “Dva sata spavanja, čitanje knjige 10 sati bez prestanka… nevjerojatno. Niste me mogli izbaciti iz takta…”

Natalie Portman u Crnom labudu (Black Swan, 2010.)

Tokom intervjua kod Davida Lettermana, Natalie Portman otkrila je kako je doživjela povredu tokom snimanja Crnog labuda. Portman, koja u filmu Darrena Aronofskog glumi balerinu Ninu Sayers, dislocirala je rebro tokom intenzivnog vježbanja. Naime, kako bi njena uloga bila što uvjerljivija, osam sati dnevno samo je plesala.

Chris Hemsworth u U srcu mora (In the Heart of the Sea, 2015.)

Za ulogu u akcijskoj avanturi Hemsworth je održavao dijetu sa samo 500-700 kalorija dnevno. “Tad sam proveo više vremena razmišljajući o hrani nego i o čemu”, priznao je.

Nekoliko sedmica prije nego što je izašao film, glumac je šokirao svoje fanove na Instagramu fotografijom na kojoj je pokazao koliko drastično je smršao. “Isprobao sam novu dijetu/trening program nazvan ‘izgubljen na moru'”, napisao je. “Ne bih ga preporučio.”

Ashton Kutcher u Jobsu (2013.)

Kutcher je bio na visoko fruktoznoj dijeti dok se pripremao za ulogu pokojnog osnivača Applea, Stevea Jobsa.

No zbog odabira da jede samo voće, sjemenke i orašaste plodova završio je u bolnici, dva dana prije planiranog početka snimanja filma, otkrio je glumac za The Associated Press. “Gušterača mi je bila totalno sjeb…, što je bilo potpuno zastrašujuće, s obzirom na sve”, rekao je.

Shia LaBeouf u Fury (2014.)

Kad rane od šminke na njegovom licu nisu izgledale dovoljno dobro, Shia LaBeouf navodno bi stvari uzeo u svoje ruke. “Stavljali su mu porezotine na lice i rekao sam mu da to izgleda dobro”, rekao je Logan Lerman, koji je glumio uz bok LaBeoufa u filmu.

“No on je rekao da to uopće ne izgleda stvarno”, nastavio je za British GQ. “Izašao je u hodnik i rekao: ‘Hej čovječe, želiš li vidjeti nešto zabavno? Vidi ovo…’ i izvadio nož i porezao se po licu.”

Za cijeli film imao je otvorene rezove na licu. To je sve stvarno”.

Osim rezanja lica, LaBeouf je za ulogu izvadio jedan od prednjih zuba.

Rooney Mara u Djevojci s tetovažom zmaja (The Girl with the Dragon Tattoo, 2009.)

Mara je željela osigurati da izgleda kao njen lik, mlada hakerica Lisbeth Salander, što je uključivalo obrve i probušene bradavice. “Ako ima u knjizi, treba imati i u filmu”, rekla je glumica za Allure.

“Zbog tetovaža, šminke, piercinga i fizike transformacije kroz koju je moje tijelo prošlo, uvijek ću nekako osjećati kao da sam bila u kostimu, čak i ako sam bila gola”, priznala je.

Leonardo DiCaprio u Povratniku (The Revenant, 2015.)

DiCaprio je za performans u Povratniku dobio Oscara, no snimanje akcijske avanture nije bila tako laka zadaća. “Mogu nabrojati 30 ili 40 sekvenci koje su bile među najtežim stvarima koje sam ikad morao napraviti”, otkrio je DiCaprio za Yahoo Entertainment.

DiCaprio je zaista spavao u rasporenom lešu konja da bi se ugrijao. Ni hladnoća nije bila odglumljena, a glumac je vlastito zdravlje stavio na kocku da bi scene bile što autentičnije.

 

 

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.