Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

93. dodjela

Oscari će biti dodijeljeni lično dobitnicima

oscar (1)

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. Neće biti moguće virtuelno učešće kao što je bila organizovana dodjela Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka saopštila je večeras da će na 93. svečanoj dodjeli Oscara nagrade biti lično uručene dobitnicima, i dodala da će na ceremoniji biti poštovane mjere protiv epidemije koronavirusa.

Noć Oscara vodiće Glenn Veiss, poznati stručnjak za ovu vrstu događaja ali uz pomoć reditelja Stevena Soderbergha koji je zadužen za produkciju.

Akademija je ove nedjelje saopštila da će ceremonija biti tradicionalno u pozorištu Dolby u Los Angelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mjesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. Neće biti moguće virtuelno učešće kao što je bila organizovana dodjela Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju.

“Trudićemo se da pružimo prijatno i bezbjedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filmova širom svijeta”, naveli su organizatori i dodali da će na licu mjesta biti testovi za koronavirus.

Ceremonija Oscara odložena je za osam nedjelja zbog epidemije koronavirusa, koja je dovela do zatvaranja kina i potpuno poremetila agendu glavnih holivudskih filmskih studija.

Ove godine je film “Mank” Davida Finchera u kojem glumi Gary Oldman postao favorit za Oscara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.