Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

suđenje u toku

Osiguravajuća kuća napala Shannen Doherty: Koristi bolest da izazove sažaljenje

Shannen Doherty

Kompanija joj je dosad isplatila 1,1 milion dolara, a Shannen tvrdi da su troškovi potpunog popravka iznosili gotovo četiri miliona dolara

Glumica Shannen Doherty, prije nekoliko dana šokirala je svoje fanove objavivši da joj se vratio rak i da je bolest u četvrtom stadiju. Na to je reagirala kompanija za osiguranje State Farm koja je ustvrdila da glumica koristi bolest kako bi izazvala sažaljenje koje bi joj pomoglo da dobije u sudskoj parnici.

Naime, Shannen je u martu prošle godine tužila spomenutu kompaniju jer su joj odbili isplatiti punu svotu za popravak njene kuće, koja je oštećena tokom požara u Kaliforniji 2018. Njeni advokati tvrde da je morala iz svog džepa platiti popravke koje je trebalo pokriti osiguranje te da joj ovo suđenje izaziva dodatan stres za vrijeme teške bolesti.

“Shannen Doherty umire od raka koji je u četvrtoj fazi. Umjesto da svoje posljednje godine proživi u miru u svom domu, ona se mora na sudu boriti s osiguravajućom kućom”, prenosi njihovu izjavu Fox Business.

Kompanija joj je dosad isplatila 1,1 milion dolara, a Shannen tvrdi da su troškovi potpunog popravka iznosili gotovo četiri miliona dolara.

“Suosjećamo s gospođom Doherty zbog njenih zdravstvenih problema i želimo joj da se potpuno oporavi. Sigurni smo da smo ispunili svoje obaveze prema njoj i platili joj sve što dugujemo. To smo spremni braniti na sudu”, izjavio je Sevag Sarkissian, glasnogovornik State Farma.