Gütersloh

Osuđen muškarac koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šulić

New Project – 2022-01-20T134827.015

Advokat optuženog istaknuo je da njegov štićenik zna da nema opravdanja ni izgovora za taj čin. Levent je prihvatio odgovornost i sve je priznao

Alsin Levent, koji je skrivio nesreću u kojoj je prije tri godine poginuo pjevač Šaban Šaulić i klavijaturista Mirsad Kerić, osuđen je na tri godine zatvora.

Suđenje je održano u njemačkom gradu Güterslohu, a na suđenju su bili i članovi porodice Šaulić. Izazvalo je ogroman interes u Njemačkoj, a sud je dobio rekordan broj prijava za akreditacije novinara.

Advokat optuženog Leventa istaknuo je da njegov štićenik zna da nema opravdanja ni izgovora za taj čin. Levent je prihvatio odgovornost i sve je priznao.

“Žao mi je, ne mogu nikome pogledati u oči”, rekao je porodicama u sudnici.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu Mazda 6 izazvao tešku nesreću na cesti A2 u blizini Gütersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Njemačkoj u noći prije tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50. Do 9:30 put je bio neprohodan jer su vatrogasci dva sata četvero ozlijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih automobila.