Slobodan Negić

Otac čije su riječi rasplakale region je dječak iz popularne jugoslovenske serije

Foto: Screenshot
Slobodan Negić

Ono što malo ko zna, jeste da je ovaj otac u javnosti poznat iz mlađih dana kada se oprobao i u glumačkim ali i muzičkim vodama.

Slobodan Negić, otac od djevojčice koja je ubijena tokom masakra koji se desio u OŠ “Vladislav Ribnikar”, gostovao je u jednoj emisiji, gdje su razgovarali o kompletnoj situaciji i tragediji koja ga je zadesila.

Ono što malo ko zna, jeste da je ovaj otac u javnosti poznat iz mlađih dana kada se oprobao i u glumačkim ali i muzičkim vodama.

Magistar filozofije

Negić je tokom pomenutog gostovanja, predstavljen kao glumac, muzičar i filozof. Rođen je u Beogradu 1977. godine, magistar je filozofije, bavi se komponovanjem primjenjene i neprimjenjene muzike i član je benda „Di Luna Blues“.

Oca nastradale djevojčice domaća javnost pamti po ulozi „Profe“ u popularnom filmu „Čavka“ iz 1988. godine, gdje je u narodu ostao poznat kao „dobrodušni dečak našeg detinjstva“. U ovom filmu pojavio se kada je imao nešto više od deset godine, a publika ga pamti kao dječaka riđe kose koji nosi naočare i pomaže vršnjaku.

Tumačio je lik Maksića koji zbunjeno odgovara na pitanje nastavnika u jugoslovenskoj seriji za djecu “Vukov ćošak” iz osamdesetih godina.

Bavi se muzikom

Nakon što se prvi put predstavio javnosti kao glumac u popularnim ostvarenjima, njegova karijera je otišla u drugom pravcu, pa je počeo da se bavi muzikom, što je i danas njegov poziv.

Komponovao je muziku za film „Četvrti čovek“ i “Prokleti pas”.

Podsjećamo, u tragediji u OŠ „Vladislav Ribnikar“, pored kćerke Slobodana Negića, život je izgubilo još osmero djece i radnik obezbjeđenja škole.