Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U lošim odnosima

Otac Meghan Markle “ponosan” na rođenje unuka, ali ga vjerovatno nikad neće ni upoznati

meghan-thomas-markle

Britanski tabloidi pišu da Markle vrlo vjerovatno nikada neće upoznati unuka

Thomas Markle jedina je osoba iz bliže porodice novorođenog sina Meghan Markle koju nisu spomenuli u objavi Buckinghamske palače o njegovom rođenju.

Meghan i njen otac Thomas u lošim su odnosima još od njezinog vjenčanja s princem, a Markle je odlučio o unuku progovoriti preko britanskog tabloida The Sun koji prenosi da je Markle presretan zbog rođenja unuka.

– Ponosan sam što je moj unuk rođen u britansku kraljevsku obitelji i siguran sam da će odrasti u čovjeka koji će služiti kraljevstvu i ljudima Velike Britanije dostojanstveno i ponosno. Bog ga blagoslovio, želim mu zdravlje i sreću, a čestitam i svojoj kćeri vojvotkinji Meghan i princu Harryju – izjavio je ponosan djed nakon što su s javnosti podijeljene informacije o rođenju.

Odnosi između Thomasa i Meghan zategnuti su više od godinu dana, odnosno od trenutka kada je otac glumice medijima prodao paparazzi fotografije. Nakon toga, nastavio je pogoršavati odnos i nekoliko puta izašao u medije s informacijama o Meghaninom privatnom životu.

Također, gostujući kod Piersa Morgana rekao je kako Harry smatra da ‘Donald Trump zaslužuje priliku’ i da je ‘otvorenog uma po pitanju Brexita’, iako je poznato da kraljevska porodica ne smije iznositi nikakve političke stavove.

Britanski tabloidi pišu da Markle vrlo vjerovatno nikada neće upoznati unuka, budući da je njegova kći Meghan prekinula svaki kontakt s njim zbog toga što je medijima prodavao fotografije i informacije iz njenog privatnog života.

Thomas Markle nekoliko puta je izjavio i kako je pokušao stupiti u kontakt s kćeri, no ona je to odbijala. S druge strane, izvori bliski Amerikancu kazali su kako on zna na koji način može stupiti u kontakt s njom, no to nikada nije niti pokušao. “Njen broj mobitela uvijek je ostao isti”, rekao je izvor blizak obitelji.

Meghanina Majka Doria prije mjesec dana došla je u London iz Los Angelesa kako bi bila uz kćer tokom porođaja i prvih dana majčinstva.