SHOWbuzz

Rijetko o tome govori

Otac slavnog holivudskog glumca bio je plaćeni ubica, a život je proveo u zatvoru

23/12/2018

Kad mu je bilo 20 godina, poželio je obnoviti vezu sa svojim ocem, a kasnije mu je čak pokušao osigurati novo suđenje

Hollywoodski glumac Woody Harrelson bez oca je ostao kad mu je bilo samo sedam godina. Naime, Charles Harrelson većinu svog života proveo je u zatvoru. Malo ljudi zna da je otac slavnog glumca zapravo bio plaćeni ubica.

Prvo je ubio teksaškog dilera zbog čega je osuđen na 15 godina zatvora, no uspio se izvući već 1978. Na slobodi nije ostao dugo. Već iduće godine teksaški narkobos Jimmy Chagra platio mu je 250 hiljada dolara da ubije sudiju Johna H. Wooda, poznatog po tome što je dilerima najčešće dosuđivao doživotne kazne.

29. maja 1979. Charles je to i učinio. Sudiju je smaknuo jednim metkom u potiljak iz automatske puške ispred njegova doma u San Antoniju. To je bilo prvi put u američkoj historiji da je neko izvršio atentat na federalnog sudiju.

Kad ga je FBI uhvatio, Charles je poricao krivicu, no ipak je 1981. osuđen na dvije doživotne kazne.

Mali Woody nije imao pojma ko je zapravo njegov otac. Kad je jednom prilikom čuo njegovo ime na radiju tijekom izvještaja o suđenju, pitao je majku imaju li veze s tim čovjekom, a mama mu je tada otkrila da je to njegov otac, otkrio je u intervjuu za Guardian.

Kad mu je bilo 20 godina, poželio je obnoviti vezu sa svojim ocem, a kasnije mu je čak pokušao osigurati novo suđenje.

“Godinama sam ga pokušavao izvući, osigurati mu novo suđenje. Ne znam je li to zaslužio. Bio sam samo sin koji je želio pomoći ocu. Potrošio sam dva miliona dolara na advokate”, ispričao je Woody.

To mu nije uspjelo i njegov je otac umro u zatvoru 2007. od srčanog udara.

Woody ga se nikad nije sramio, već je otvoreno priznao da su se njih dvojica prilično dobro slagali i da puno od svog oca vidi u sebi.

“Dobro smo se slagali, iako nismo baš mogli otići zajedno na pivo pa je bilo teško. Vidim dosta njegovog u sebi, crte lica, način na koji se smijao… Ja sam rođen na njegov rođendan. U Japanu vjeruju da ako si rođen na rođendan svog oca, ti nisi samo sličan njemu, ti si on. Uvijek mi je bilo čudno sjediti i razgovarati s njim jer sam vidio koliko sličnosti imamo”, rekao je Woody.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.