Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven način na koji se ubio DJ Avicii!?

Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii takes a selfie on Table Mountain

Švedski DJ Avicii preminuo je zbog velikog gubitka krvi nakon što se izrezao staklom, ekskluzivno prenosi portal TMZ. Nekoliko izvora bliskih glazbeniku potvrdilo je da si je Avicii oduzeo život, kako je njegova porodica i aludirala krajem aprila u pismu za javnost.

– Dva izvora su rekla kako je glazbenik razbio bocu vina, a zatim si staklom zadao smrtonosne rane – piše TMZ.

Jedan od izvora kaže da se rezao po vratu, a drugi tvrdi da je u pitanju zapešće ruke. Šveđanin je inače zbog zdravstvenih problema ranijih godina bio prisiljen otkazati sve nastupe, a bolovao je od akutnog pankreatitisa, teške upale gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola.

– Jako se mučio s mislima o značenju, životu, sreći. Nije mogao više nastaviti dalje. Želio je pronaći mir, napisali su u izjavi za javnost Aviciijevi roditelji, glumica Anki Liden (71) i pjevač Tommy Korberg te brat, glumac Anton Korberg (40).

Porodica  švedskog muzičara, čije je pravo ime Tim Bergling, istaknula je kako je Avicii bio krhka, umjetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Dodali su kako je bio perfekcionist koji je htio postići više nego što se očekivalo od njega te da je putovao i teško radio napornim tempom što mu je uzrokovalo golemi stres.

Beživotno tijelo DJ-a, pravog imena Tim Bergling, policija je zatekla 20. aprila u gradu Muscatu u Omanu. Imao je 28 godina.