Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvaranju Exita prisustvovalo 45.000 mladih iz cijelog svijeta

exit4

Prvo veče muzičkog festivala “Egzit” obilježili su grandiozni vatromet na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i fantastičan nastup Eli Goulding, engleske kantautorke, multiinstrumentalistkinje i glumice.

Ona je nastup počela tačno u ponoć na glavnoj bini jednog od najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala u Evropi i svijetu.

Goulding, koja spada među najtraženije svjetske zvijezde pop-muzike, pjevajući svoje hitove razdrmala je svodove drevne Tvrđave i digla na noge gotovo 45.000 mladića i djevojaka koji su na “Egzit” stigli praktično iz cijelog svijeta.

Velika diva pop-pjesme završila je nastup i oprostila se od “egzitaša” svojim najvećim hitom “Lav mi lajk ju du” /Love me like you do/.

Ništa manje oduševljenja publike izazvala je i britanska indi-pop grupa “Bastile”, koji je na glavnoj bini svirala i pjevala prije Eli Gulding.

Bastile, veoma tražena grupa na svjetskom muzičkom tržištu dovodila je svojim pjesmama raspoloženje prisutnih do delirijuma praćenog cikom i vriskom.

Ipak, najveći urnebes među prisutnim na Tvrđavi nastao je kad se frontmen grupe obratio publici na srpskom jeziku i zapjevao jedan od njihovih najvećih hitova “Bed blad”.

Prethodno je izuzetnu pažnju publike na glavnoj bini žestokim nastupom privukla beogradska alternativna rok-grupa “Repetitor”.

Dobro raspoloženje okupljenih na Tvrđavi izazvale su sve njihove pjesme, a posebno hitovi poput “Beskraja”, “Ogledala”, “Biću bolji”, kao i drugih.

Muzički festival “Egzit”, šesnaesti po redu, održava se na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi i traje do nedjelje, 10. jula.

Na glavnoj i još 20 festivalskih bina tokom trajanja “Egzita” nastupiće 700 inostranih i domaćih izvođača.