Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GRAS: Izmjene u odvijanju gradskog prevoza 9. jula

tramvaji

KJKP “Gras” obavještava korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog prolaska kolone vozila koja prevozi ekshumirana identificirana tijela žrtava masakra i genocida u Srebernici, u subotu 9. jula od 11.00 do 13.00 sati doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod, linije 3 Ilidža – Baščaršija i 1 Željeznička stanica – Baščaršija umjesto preko Baščaršije saobraćat će preko okretnice Skenderija.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija saobraćat će trolejbuskom trasom.

Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno trolejbusi koji saobraćaju na linijama 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero bit će preusmjeravani na okretnicu Trg Austrije.

Autobuske linije za Podhrastovi, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Dom Armije polazit će sa terminala Sutjeska.

Autobuska linija za Jagomir, te minibuske linije za Sedrenik i Hrastove II mijenjat će polazni terminal i umjesto sa terminala Park polazit će sa terminala Sutjeska, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.