Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grand Theatre Lumiere

Otvoren filmski festival u Cannesu, počasnu nagradu dobila Meryl Streep

Meryl Streep
FOTO: Screenshot
Meryl Streep

Publika je dobitnicu počasne nagrade Meryl Streep pozdravila ovacijama, a na pozornici ju je dočekala francuska glumica Juliette Binoche

Filmski festival u Cannesu službeno je započeo u utorak navečer kada su slavne osobe ušetale crvenim tepihom u raskošno pozorište Grand Theatre Lumiere kako bi odale počast holivudskoj glumici Meryl Streep, kojoj je uručena počasna Zlatna palma.

Glumačkoj ekipi francuske komedije i uvodnog filma festivala Drugi čin, pridružio se ovogodišnji žiri na čelu s rediteljicom Gretom Gerwig. 

Uoči ceremonije, francuski pjevač Zaho de Sagazan izveo je Modern Love Davida Bowieja u čast crno-bijeloj plesnoj sceni iz filma Frances Ha.

Publika je dobitnicu počasne nagrade Meryl Streep pozdravila ovacijama, a na pozornici ju je dočekala francuska glumica Juliette Binoche.

“Promijenili ste način na koji gledamo na žene u svijetu filma”, rekla je Binoche. Streep, čija duga lista filmova uključuje Smrt joj dobro pristaje, Mamma Mia! i Željezna lady, navela je brojne ljude kojima je htjela zahvaliti.