Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SMFF

Otvoren treći Sarajevo Modest Fashion Festival

Sarajevo Modest Fashion Festival
FOTO: Fena

Umjereni modni stil osvaja sve veći broj pristalica širom Evrope, ali i globalno, a modni događaji poput Sarajevo MFF-a igraju ključnu ulogu u promociji tog stila i okupljaju kreativce koji stvaraju trendove za budućnost

Jedinstveni modni događaj Sarajevo Modest Fashion Festival (SMFF) posvećen umjerenoj modi koji okuplja progresivne dizajnere, kreativce i ljubitelje mode iz Bosne i Hercegovine i regije, otvoren je večeras ispred ARIA Mall-a u Sarajevu.

Ljubitelji mode i kreativnosti će imati priliku da do 24. augusta uživaju u modestu koji je posljednih godina sveprisutni fenomen u svijetu mode.

Predsjednica udruženja „Naš koncept“ i organizatorica SMFF-a Sanela Merjem Muharemović najavila je da će više od 20 kreativaca i dizajnera predstaviti svoje najnovije kolekcije, a modne revije će pokazati izvrsnosti njihovih radova i otkriti nove modne trendove.

-Sve veći broj modnih marki i dizajnera ističe skromnost i eleganciju kao ključne vrijednosti savremene, snažne i jake žene. Stoga smo na događaj Sarajevo Modest Fashion Festivalu htjeli da spojimo istok i zapad – kazala je Feni Muharemović.

Umjereni modni stil, dodala je, osvaja sve veći broj pristalica širom Evrope, ali i globalno, a modni događaji poput Sarajevo MFF-a igraju ključnu ulogu u promociji tog stila i okupljaju kreativce koji stvaraju trendove za budućnost.

Na modnim revijama svoje kolekcije i radove će pokazati Modni studio NIT, Hidžab Moja kruna, Dier Brand, Magic Woman, Hana Fashion Atelier, Elma Tutic Collection, Asya handmade dizajnerice za djevojčice Samre Topić Šljivić i Magbago veganski brand dizajnerice Tamare Đurić, Its Hava, Artisan A i Wedding studio Sara.

Uz modne revije, na trećem SMFF-u će biti upriličeni i paneli na kojima će stručnjaci iz područja mode, zdravlja i psihologije razgovarati o inovacijama u modnoj industiji, djevojčicama i modi, te psihičkom i fizičkom zdravlju žene.

Važan dio događaja je dodjela priznanja “Žene koje osnažuju” izuzetnim ženama iz BiH i regije, koje su svojim radom, djelovanjem i rezultatima, primjeri i inspiracija mnogima.