Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 15 godina i starije

Otvorene prijave za volontiranje na 29. Sarajevo Film Festivalu

sff 2022 crveni tepih
FOTO: Fena

Potvrda o volontiranju koju će dobiti nakon Sarajevo Film Festivala, može im koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu

Otvorene su prijave za volontiranje na 29. Sarajevo Film Festivalu (SFF), a online prijavu je moguće ispuniti na www.sff.ba do 26. juna 2023. Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 11. do 18. augusta ove godine. 

Volontiranje na Sarajevo Film Festivalu je prilika koja, uz pristup određenom broju projekcija, omugućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.

Kako navode iz SFF-a, poziv za volontiranje otvoren je za sve dobi od 15 godina i starije. Maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu saglasnost roditelja/staratelja. Prednost u aplikacijama imat će punoljetne osobe . 

– Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Volontiranje je idealna prilika da postanete dio velikog i uspješnog događaja. Osim pristupa određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja – naglašava se. 

Volonteri Sarajevo Film Festivala treb a da su odgovorni, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka, tačni u izvršavanju zadataka. Od njih se očekuje poštivanje pravila, ciljeva i vrijednosti Sarajevo Film Festivala, da redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima, kao i da su spremni na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

Potvrda o volontiranju koju će dobiti nakon Sarajevo Film Festivala, može im koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu.

– Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala – navodi Press SFF-a. Za dodatne informacije dostupna je adresa volunteer@sff.ba.