Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ceremonija

Ovo su najneugodniji trenuci s dodjele nagrada Emmy 2024.

emmy
Foto: Screenshot/ X

Paul Walter Hauser imao je hranu u ustima kada je osvojio nagradu za sporednog glumca, a potom je odrepao svoj govor zahvale

Sinoć je održana ceremonija dodjele nagrada Emmy. Index.hr je izdvojio neke od najneugodnijih trenutaka.

Glumica Laverne Cox je kolegicu Hannah Waddingham na crvenom tepihu nazvala Hannah Waddington, a Hannah ju je odmah ispravila. Isječak tog trenutka objavljen je na X (bivšem Twitteru).

Zeleno čudovište na crvenom tepihu

Ljudi su bili šokirani pojavom zelenog goblina na crvenom tepihu. Ispostavilo se da je to princeza Poppy iz 15. sezone serije RuPaul's Drag Race.

Dok je intervjuirala Kathryn Hahn, jedna od voditeljica crvenog tepiha Heather McMahan rekla je da je film Emme Stone, The Curse, “tako veliki društveni eksperiment”. To je inače djelo fikcije.

Travis Barker nikog nije zadivio

Travis Barker je svirao bubnjeve u pjesmi In the Air Tonight Phila Collinsa tokom uvodnog monologa voditelja Anthonyja Andersona. Sudeći prema reakcijama na X-u, ljudima se to nije svidjelo.

Majka voditelja Anthonyja Andersona, Doris Bowman, prekinula je govor Jennifer Coolidge koja je osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji. Doris je držala transparent na kojem je bio nacrtan sat koji je bio prekrižen, dajući joj do znanja da mora završiti s govorom.

Doris nije prekinula nikoga drugoga ostatak noći, osim Johna Olivera, koji ju je to izričito zamolio. Također je mahala natpisom na kojem je pisalo “završite” tokom govora Mattyja Mathesona za The Bear.

Paul Walter Hauser imao je hranu u ustima kada je osvojio nagradu za sporednog glumca, a potom je odrepao svoj govor zahvale.

“Unajmite voditelja”

Trevor Noah osvojio je sinoć Emmyja, a komičar Roy Wood Jr. tokom Trevorova govora iza njega izgovarao je riječi “molim vas, unajmite voditelja”, aludirajući na prazno mjesto koje čeka voditelja emisije The Daily Show.

Elton John je postigao EGOT status, ali se nije pojavio da preuzme nagradu. Inače, EGOT, akronim za nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony, dodjeljuje se osobama koje su osvojile sve četiri glavne američke nagrade.