SHOWbuzz

“McCartney III"

Paul McCartney u decembru izdaje novi album

22/10/2020

Album je snimljen u Sussexu na jugu Engleske, a kao i druga dva albuma sličnog imena, "McCartney" iz 1970. i "McCartney II" iz 1980., 78-godišnji muzičar ga je napravio sam

Paul McCartney će u decembru objaviti svoj album “McCartney III”, a riječ je o novoj kolekciji pjesama koju je napisao, odsvirao i producirao taj član Beatlesa, pedeset godina nakon svog prvog samostalnog albuma.

Album je snimljen u Sussexu na jugu Engleske, a kao i druga dva albuma sličnog imena, “McCartney” iz 1970. i “McCartney II” iz 1980., 78-godišnji muzičar ga je napravio sam.

“Živio sam ‘lockdown’ život na svojoj farmi s porodicom i svaki dan sam odlazio u studio. Morao sam raditi na filmskoj muzici, a to se pretvorilo u prvu pjesmu. Kad sam ju dovršio pitao sam se što dalje”, rekao je McCartney.

Tada se vratio na poludovršene skice koje je stvarao tokom godina.

“Svaki dan započeo sam sa snimanjem instrumenta na kojem sam napisao pjesmu i postepeno sam radio nove slojeve, bilo je jako zabavno. To je bilo stvaranje muzike za sebe, a ne za neku svrhu. Radio sam stvari koje volim raditi i nisam znao da će to završiti kao album”.

McCartney je posljednji album “Egypt Station” izdao 2018, a zadnju turneju imao je prošle godine, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.