SHOWbuzz

"mamići"

Pjesma zbog koje je Mamić tužio repere dostigla milion pregleda na YouTubeu

08/03/2023

Mamić se nije pojavio na sudu, jer to znači da bi morao preći granicu te bi bio odmah uhapšen, pa se pojavila samo njegova advokatica

Pjesma Mamići, zbog koje je Zoran Mamić tužio dalmatinske repere Gršu i Vojka V, prešla je milion pregleda na YouTubeu u manje 24 sata otkako je u Splitu održano ročište na kojem su se reperi pojavili, ali Mamić ne.

Za vrijeme suđenja pjesma je imala 978.000 pregleda, a nekoliko sati kasnije došla je do njih 989.000, da bi jutros stigla do prvog miliona.

Na dan kad je tek izašla, pjesma Vojka V i Grše preslušana je tek 70.000 puta. Mnogi u komentarima pišu kako za ovu pjesmu dosad uopće nisu ni znali, već su je poslušali nakon što su čuli za Mamićevu tužbu.

“Nisam ni znao za ovu pjesmu dok nisam pročitao da ga je Zoki tužio za klevetu. Bravo Zoki, napravio si dobar PR za pjesmu koja je odlična, stalno mi ide na repeat”, napisao je jedan od slušatelja na YouTubeu.

“Niti ja nisam čuo za ovu pjesmu do sada. Ovo je hit, pjesma je trebala ići na Eurosong”, “Kakvu su im reklamu napravili, jer ni ja nisam znao za ovu pjesmu, a hit je”, “Nisam ni ja znao, evo, pročitao sam članak i odmah išao tražiti”, “Tek sam sada čuo za ovu stvar. Dečki nisu lagali. Bravo Zoki što si reklamirao pjesmu”, nadovezali su se drugi.

Podsjećamo, Mamić se nije pojavio na sudu, jer to znači da bi morao preći granicu te bi bio odmah uhapšen, pa se pojavila samo njegova advokatica.

Sudac Saša Marijan pitao je stranke postoji li mogućnost mirnog rješenja spora, na što je Mamićeva advokatica Jovana Puhalo kazala kako je spremna povući tužbu ako mu se javno ispričaju.

Mamićeva advokatica tvrdi da “95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu”. Mamić je od repera tražio ispriku zbog stihova, no oni su to odbili. Vojko V i Grše naveli su kako se ne smatraju krivim.

Naime, u pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju: “Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki… Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.