R. Kelly

Pjevač plakao pred kamerama: Prestanite se igrati, borim se za je*eni život

r kelly333

Robertu prijeti 70 godina zatvora ako se dokaže da je kriv

Američki pjevač Robert Kelly (52) poznatiji pod svojim umjetničkim imenom R. Kelly, prvi je put nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, stao pred kamere i u intervjuu s CBS-ovom novinarkom Gayle King (46) otvoreno progovorio o cijeloj situaciji.

– Prestanite se igrati, nisam napravio te stvari… To nisam ja, borim se za svoj jeb*ni život – rekao je Kelly u suzama. U kratkom isječku vidi je Kelly potpuno slomljen zbog, kako on kaže, lažnih optužbi.

Ljudi kopaju po mojoj prošlosti i pokušavaju mi pripisati nekakve lažne optužbe – odgovorio je Kelly koji se posljednjih deset godina suočava s navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, između kojih je veliki broj maloljetnih djevojaka.

Kelly optužbe čvrsto odbacuje.

– Ništa od toga nije istina. Koliko bi bilo glupo da nekog držim zatočenog protiv njihove volje? Koliko bi glup ja bio, dajte koristite zdrav razum – komentirao je vidno uznemiren pjevač. R. Kelly je kraljem februara optužen za seksualno napastovanje, uključujući i seksualno zlostavljanje nekoliko maloljetnica.

Pjevač se samo nekoliko sati nakon izdatog naloga za njegovo hapšenje svojevoljno predao policiji, a dan poslije pojavio se na sudu te izjavio kako nije kriv po svim tačkama optužnice. Nakon uzimanja iskaza, sudac John Fitzgerald Lyke, Jr. odredio mu je jamčevinu u iznosu od oko 875.000 eura. Robertu prijeti 70 godina zatvora ako se dokaže da je kriv.


Nedavno je izašao i dokumentarac o njegovom životu pod nazivom ‘Surviving R. Kelly’ koji je javnost momentalno digao na noge, a povodom toga oglasile su se mnoge djevojke i žene koje su pjevača i javno optužile za zlostavljanje. Među njima je bila i njegova bivša supruga Andrea Kelly (44).

– Istina je da sam u našem braku preživjela verbalno, fizičko i seksualno nasilje, a sada me i finansijski zlostavlja – rekla je bivša R. Kellyja koja s njim ima troje djece.

R. Kelly bi se na suđenju u Chicagu trebao pojaviti 8. marta.