Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Idu u goste Krupi

Sesar novi igrač Tuzla Cityja, Fejzić ponovo na golu?

ivan_sesar_tuzla_city

Sesar je igrač s velikim iskustvom, jer je igrao za veliki broj klubova Hrvatskoj, Turskoj, Rumuniji, Finskoj, Slovačkoj i Sloveniji

Nogometaši Tuzla Cityja u subotu igraju vrlo važan susret u gostima s Krupom. Ekipa će biti jača u odnosu na susret sa Čelikom, jer je danas ugovor s Tuzlacima do kraja sezone potpisao bivši reprezentativac Ivan Sesar (29), koji igra na poziciji defanzivnog veznog.

Sesar je igrač s velikim iskustvom, jer je igrao za veliki broj klubova Hrvatskoj, Turskoj, Rumuniji, Finskoj, Slovačkoj i Sloveniji. U Premijer ligi BiH igrao je za Sarajevo i Široki Brijeg.

Novi šef stručnog štaba „plavih“ iz Simin Hana Mirza Varešanović nada se da će i neko od velikog broja povrijeđenih igrača biti na raspolaganju za subotnju utakmicu, a to će se znati na današnjem treningu, koji će biti održan na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj.

Za susret sa Čelikom Varešanović nije imao na raspolaganju golmana Nevresa Fejzića, stopere Ivana Kostića i Jovu Kojića, te Dejana Širanovića, Mirsada Hasanovića, Nikolu Mitrovića i Ajdina Nukića.

Doduše, s izuzetkom Kojića i Fejzića, koji je povrijeđen na početku susreta sa Sarajevom, na sve ove igrače nije mogao protiv Sarajeva računati ni bivši trener Slobodan Starčević. Posebno se osjetilo odsustvo Kostića, u prvom dijelu sezone nesumnjivo najboljeg igrača tuzlanskog tima.

– Bio sam na terapijama u Beogradu radi problema s kičmom, ide nabolje, treniram, ali ne vjerujem da ću moći na teren protiv Krupe, mada bih želio – kazao je za Fenu stoper Ivan Kostić.

Prema najavama iz stručnog štaba, Varešanović bi na raspolaganju mogao imati sve spomenute igrače osim Kostića i Nukića.

Tuzla City nakon 21. kola ima 21 bod, dva više od pretposljednjeg GOŠK-a, odnosno, pet više od „fenjeraša“ Krupe.