Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzički festival

Počeo Exit u Novom Sadu, očekuje se više od 200 hiljada ljudi

exit festival
Foto: exitfest.org
Arhiva

Festivalska vrata otvaraju se svakog dana u 19 sati, a zatvaraju u 3 sata ujutro, nakon čega nije moguće ući na festival

Vrata muzičkog festivala Exit otvorena su večeras u 19 sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Festival traje do nedjelje, 9. jula, a organizatori su saopćili da očekuju više od 200.000 ljudi.

Na ovogodišnjem Exitu nastupit će, među ostalim, The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan i Burak Yeter, prenosi agencija Beta.

Festivalska vrata otvaraju se svakog dana u 19 sati, a zatvaraju u 3 sata ujutro, nakon čega nije moguće ući na festival, a tokom jedne večeri posjetitelji mogu na festival ući samo jednom i dužni su kod sebe uvijek imati neki od ličnih dokumenata.

Organizatori su upozorili da ulaze na festival kontroliše i policija, kako bi se izbjeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom festivala biti postavljeni veliki reklamni paneli s preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći i slično. Exitov kamp i ove godine će do 11. jula biti smješten na novosadskoj plaži Štrand, uz Dunav.

I ove godine uvedene su posebne linije vozova na relaciji Beograd – Novi Sad, pa su pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka, organizirani i dodatni, a svi vozovi staju na željezničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave.

Exitova kartica za plaćanje je i ove godine službeno i jedino sredstvo plaćanja pića, hrane i ostalih proizvoda na festivalu i bit će dostupna na svim uplatnim mjestima na festivalu i u kampu, a novac na tu karticu moguće je uplaćivati gotovinski ili platnom karticom, dok je nepotrošeni novac moguće povratiti na odgovarajućim festivalskim blagajnama.

Na festivalu će sve vrijeme dežurati i ekipe hitne pomoći, a postojat će i štandovi za psihološku podršku posjetiteljima.