ispraćaj stare godine

Počeo “Novogodišnji ulični festival Sarajevo”

ng ulicni festival sarajevo (1)

Glavnom gradskom ulicom Ferhadija šetaju Djeda Mrazovi i dijele slatkiše. Mallišane ali i prolaznike, zabavljaju mađioničari i maskote

‘Novogodišnji ulični festival Sarajevo” počeo je danas otvorenim koncertom “Sarajevo drum orchestra”, DJ Warm Up, kao i “Superar” dječijim horom ispred Gradske tržnice Markale.

Sunčan i topao decembarski dan je na sarajevskoj Ferhadiji izmamio brojne građane i goste koji uživaju u koncertu, svečano okićenom gradu, ali i bogatoj gastronomskoj ponudi.

Iako u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nema organiziranog javnog dočeka Nove 2022. godine, građani Sarajeva, gosti i turisti mogu tri dana i noći uživati u “Novogodišnjem uličnom festivalu Sarajevo.

Glavnom gradskom ulicom Ferhadija šetaju Djeda Mrazovi i dijele slatkiše. Mallišane ali i prolaznike, zabavljaju mađioničari i maskote.

Za najmlađe planiran je mini disco, dok će u 17.00 sati, nastupiti grupa “Karne“.

Novogodišnji će održan u naredna tri dana, u organizaciji Kantona Sarajevo i Općine Centar.

U okviru trodnevne manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih bendova i muzičara, performera, ali i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu.

Već u subotu, 1. januara 2022. godine nastupit će Almas Smajlović, Dino Đihić, te Sara i Đuro.

Posljednjeg dana uličnog festivala, u nedjelju, u 12.00 sati, program će otvoriti mažoretkinje iz Busovače.

Također će ispred Gradske tržnice, biti upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi “Anchy &The Moondogs”, “Muki i Emi”, te “Rok škola Sarajevo”.