Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Početak Ultre odgođen zbog bure

ultra europe split

Početak velikog muzičkog festivala Ultra, koji je trebao biti otvoren u petak u Splitu, odgođen je zbog vremenskih neprilika.

Direktor komunikacija Ultra Europe festivala Luka Jureško na konferenciji za medije održanoj u petak navečer na splitskom Poljudu potvrdio je da su nastupi prvoga dana Ultre otkazani zbog vremenskih prilika napomenuvši da puše bura jačinom od 74 kilometra na sat.

To po međunarodnim standardima za festivale znači, objasnio je, da stadion nije siguran za održavanje manifestacije, javila je Hina.

Sigurnost posjetitelja Ultra Europe festivala organizatorima je na prvom mjestu zbog čega su odlučili da se prva večer festivala ne održi.

“Sve smo poduzeli što smo mogli da se festival održi, no to ne znači da nas sutra nema. Prognoza je odlična, pa se sutra Ultra ponovno vraća u Split”, kazao je Jureško, a na pitanje novinara hoće li se zbog novonastale situacije festival produžiti još jedan dan, kazao je da za sada nema detalja o tome.

Još se ne zna ni hoće li sutra ili neki drugi dan nastupati DJ-i koji su sinoć trebali izići na pozornicu jer sve ovisi o njihovim mogućnostima, dodao je.

Prema programu Ultra Europe festival trebao bi se održavati do nedjelje u Splitu, a nakon toga preseliti na Brač, Hvar i Vis.