Počinje bitka za Sinanovo bogatstvo: Najviše očekuje sin kojeg je najmanje volio?! (FOTO)

sakic

Folk pjevač Sinan Sakić preminuo je 1. juna ove godine, a iza sebe je ostavio četvoro djece. Prvi put se oženio sa 18. godina sa Velidom iz Janje kod Bijeljine, koja je bila iz imućne porodice sa dosta para i sa kojom ima dvoje djece, Rašida i Medu.

Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29. juna 1981. godine, sa kojom je imao kćerku Đulkicu i sina Alena. Dok Sabina iz prvog braka ima dva sina, Ernesta i Elvisa. I svi oni očekuju dio Sinanovog nasljedstva. Neko manje, neko više, piše Blic.

Sinan je često pričao o svojim porocima i nije bježao od njih. Često je govorio kako je znao da za jedno veče pošmrče nekoliko grama kokaina i prokocka 50.000 eura. Ali, svi su znali da on taj novac zaradi za manje od mjesec dana.

Prepričavale su se anegdote sa njegovih nastupa, ali i priče o enormnoj zaradi koju je znao da ostvari za samo jedno večer.

Govorilo se da Sinan napravi jedan manji koncert i kupi stan.

Međutim, raskalašan život ga je možda spriječio da ostvari i više. Čuveni kompozitor Miša Bass je znao da kaže:

“Cijela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem stani Sinane, biće još para nisu ovo posljednje na svijetu. A on je samo odgovarao:

Sakićev najmlađi sin Alen bio je najviše uz oca u posljednjim danima života

– Neka Mišo, neću s njima u grob da me odnesu”.

Kada je Sinan umro, niko nije spomenuo njegovo nasljedstvo. Sigurno, Sakić nije imao kovčeg sa blagom koje je negdje zakopao, ali je imao imovine i imovine. Ono što je poznato su stan na Dorćolu od preko 100m2, velelepnu vilu u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu. Sinan je posjedovao i kuću u Indiji, koju je kupio pošto je mnogo volio tu zemlju, a prije nekoliko godina ju je bio prodao. Od 1996. godine je posjećivao gurua Satija Sai Babu, sve dok ovaj nije umro 2011. godine.

Sabinu je Sinan mnogo volio

Posjeduje manji stan u Beču i stan u Dizeldorfu. Sinan je bio opsjednut i dobrim kolima. Posjedovao je minimum pet luksuznih komada koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici. Ostaje pitanje koliko je novca ostavio Sinan na svojim bankovnim računima, kao i u koje poslovne biznise je ulagao svoj novac, a takvih ulaganja je sigurno bilo.

Sada se postavlja pitanje kome će pripasti svo njegovo nasljedstvo. Njegov sin Rašid je izašao iz zatvora prije mjesec dana i pojavio se na očevoj sahrani. Navodno se izmirio sa ocem neposredno pred njegovu smrt. Inače, kako piše Blic, sa Rašidom ne priča niko iz familije Sakić.

Blic piše da Sakić vjerovatno nije ostavio testament, imajući na umu život kakav je vodio, iako su se već pojavile špekulacije da je Sakić ipak ipak napisao testament i da je po njemu navodno sve svoje bogatstvo ostavio jednoj sekti u Indiji. No, to je za sada samo trač.

Hercegovka sinoć ukrala šou na tribinama u Kalinjingradu (FOTO / VIDEO)

Alkohol ga je uništio: Ako me iko volio, voljela me moja Sabina (FOTO / VIDEO)