Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sff

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma održana dodjela “Srca Sarajeva” za najbolje TV serije

JAS_0189 (1)

dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija

Na Svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv koji je u toku obraćanja objavljen na OVOM LINKU.

Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BHContentLab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.

„Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona“, izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:

Najbolja dramska serija – TV serija PORODICA

Najbolja komedija – TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE

Najbolji kreator serije – BOJAN VULETIĆ (PORODICA)

Najbolji glumac u TV seriji – BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)

Najbolja glumica u TV seriji – JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)

Zvijezda u usponu – IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)

Moje Sarajevo. Moja priča.