SHOWbuzz

Pjevač pregazio pješaka

Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog

09/01/2019

Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužnicu je podiglo zadnjeg dana prošle godin

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u Rovinju.

Prema saopćenju pulskog Općinskog državnog odvjetništva, okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 3. novembra 2017. oko 13,55 sati upravljao vozilom cestom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja u lijevo, dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez trotoara.

Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu. Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na cesti već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na cesti narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužnicu je podiglo zadnjeg dana prošle godine, a objavilo 8. januara na svojim internetskim stranicama, javila je Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.