Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija objavila uznemirujuće fotografije scena smrti Cornella

Chris Cornell

Policija Detroita objavila je fotografije iz hotelske sobe slavnog muzičara Chrisa Cornella koje su nastale neposredno nakon njegove smrti.

Na objavljenim fotografijama nema tijela preminulog muzičara, ali se vidi omča, krv na podu kupatila, kao i pilule i gitara.

Nepoznato je otkud toliko krvi, s obzirom na to da se muzičar ubio vješanjem. Policija je objavila i izjavu Cornellovog čovjeka iz obezbeđenja koji ga je pronašao u kupatilu, nakon što je njegova supruga rekla da je Chris zvučao loše preko telefona.

“Ušao sam unutra i vidio da su vrata kupatila bila djelimično otvorena i mogao sam da vidim njegova stopala“, rekao je Martin Kirsten policiji.

On je dodao da je skinuo omču sa njegovog vrata pokušavajući da ga oživi. Ubrzo je stiglo nekoliko medicinskih stručnjaka, ali je muzičar proglašen mrtvim.

Rezultati autopsije su pokazali da lijekovi koji su pronađeni u njegovom tijelu nisu uzrok smrti. Toksikološki nalazi pokazali su da je u tijelu Cornella bilo sedam različitih lijekova, uključujući veliku dozu lijeka protiv anksioznosti. Ipak, prema mišljenju stručnjaka, ovi lijekovi nisu prouzrokovali smrt muzičara.

Međutim, njegova supruga je prije mjesec dana izjavila da smatra da lijekovi jesu razlog zašto se muzičar odlučio na samoubistvo, jer zbog pilula nije bio svjestan šta zapravo čini.

https://youtu.be/pwu2eYejiAk