SHOWbuzz

ariana grande

Popularna pjevačica ne krije: Jako sam bolesna

18/11/2019

Napisala je da jedva diše na pozornici te da je neizrecivo bole grlo i glava

Američka pjevačica Ariana Grande (25) opet se susrela s ozbiljnijim zdravstvenim problemom – sedmicama ne može zaliječiti grlo i riješiti se teške glavobolje. I ne bi to bilo toliko zabrinjavajuće da se njeno “padanje u krevet” ne ponavlja svako malo te je i sama izjavila da ne može dokučiti što se događa s njenim tijelom.

Još je u maju pjevačica Ariana otkazala koncerte na Floridi, koje je trebala održati u sklopu svoje svjetske turneje “Sweetener”, jer se naglo razboljela. Sve se pripisivalo alergijskoj reakciji koja joj je zatvorila grlo te mentalnim problemima budući da je poznato da se bori s PTSP-jem. Od PTSP-a je, naime, oboljela nakon terorističkog napada prije nekoliko godina, kad je s pozornice u Manchesteru bespomoćno gledala kako 22 ljudi umire tokom njenog koncerta.

Nakon toga se pridigla i od ljeta se činilo da je u njenom životu sve opet krenulo uzlaznom putanjom te je diljem Evrope oduševljavala koncertima. No, u subotu je fanovima putem Instagrama dala naslutiti da joj se zdravlje opet pogoršalo. Napisala je da jedva diše na pozornici te da je neizrecivo bole grlo i glava.

“Još uvijek sam jako bolesna. Nije mi dobro još od posljednjeg koncerta u Londonu u oktobru. Ne znam kako je to moguće, no moj vrat i glava su u nevjerovatnoj boli. Možda sam zvučala dobro, ali osjećala sam snažnu bol i jedva disala tokom zadnjeg showa”, ispričala je Grande.

Upitan je stoga, rekla je, njen nedjeljni nastup u Lexingtonu u Kentuckyju ako joj ne bude bar malo bolje.

“Bila sam kod doktora i pokušavamo sve da ozdravim, najgore od svega bilo bi mi otkazati show. No, želim da znate razlog zbog kojeg bi se i to moglo dogoditi”, rekla je.

Napomenula je i da doista ne zna što se događa s njenim tijelom u ovom trenutku i da tek mora dokučiti što se zbiva s njenim zdravljem općenito.

I dok se bori s fizičkim zdravljem, nedavno je izjavila da joj se mentalno zdravlje poboljšalo. U teškoj fazi bila je još lani u tokom jeseni, kad je njen bivši dečko Mac Miller umro pod sumnjom da se predozirao.

“Ne mogu vjerovati da sam ove godine provela više samačkog života nego ikad, ne mogu vjerovati ni koliko sam puta posjetila psihoterapeuta, pjevala “Thank you, next”, koliko sam naučila i rana zaliječila i koliko još toga moram naučiti i zaliječiti”, riječi su kojima se fanovima obratila prije nego što ju je opet iznenadila bolest.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.