Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posljednje javno obraćanje Olivera Dragojevića ganulo je sve (VIDEO)

oliver_koncert_1
FOTO Index.hr

“Sprovod mog tate održat će se u srijedu u Vela Luci. To je bila njegova želja. Ispraćaj će biti u utorak u Splitu. U utorak popodne tata će zadnji put katamaranom otploviti na Korčulu”, kazao je za Jutarnji list Davor Dragojević.

Oliverov sin dodaje da ih je tužna vijest sve zatekla.

“Tata je zadnjih dvadesetak dana bio u bolnici. Samo je spavao. Njegov organizam borio se s posljedicama bolesti, ali se nije uspio izboriti. Otišao je u snu”, tužno govori Oliverov sin.

U proljeće ove godine Oliver Dragojević posljednji se put obratio javnosti putem video-zida u splitskoj Spaladium Areni na 25. dodjeli nagrada Porin. Oslabljen borbom s bolešću, Oliver nije mogao 23. marta lično primiti Porina za životno djelo, ali se obratio publici videoporukom. Njegove riječi pune životnog optimizma ganule su mnoge i ostale zapamćene kao testament čovječnosti, kojom je osvojio sve koji su ga poznavali, ali i milione poklonika:

“S obzirom da se ne može ništa planirati u životu, ovaj put me prekinila malo bolest pa ne mogu doći s vama, ali to su stvari koje se dogode a da ne znaš ni sam kako… Ja san ka’ dite uvijek želio svirat i pivat i tu se nekako prekinio taj moj san. Pozdravit ću sve one prijatelje koji su uvijek bili za mene… Nagrada koju je ova struka dodijelila meni, čini mi se da još ima vrimena za pivat, svirat… Ako se stvari poprave, bit će to dobro, za to vrime puno hvala svima koji ste glasali za mene. Mogu samo reći da je iza mene stala moja familija, koja je cijelo vrijeme bila iza mene, i, naravno, ljudi koji su se trudili da mi bude što lakše, a to je Onkologija Split.”

Svoje posljednje obraćanje Oliver je zaključio ovim riječima: “Nastavimo ovo moje putovanje kroz život, hvala vam svima, uživajte u ovoj večeri, guštajte u svemu i – ča je život vengo fantažija!”

Potom je cijela dvorana splitske Spaladium Arene na nogama dugotrajnim pljeskom popratila riječi velikog pjevača.

https://www.youtube.com/watch?v=h6LM7wRrXeE