Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Western Stars"

Povratak “The Bossa”: Bruce Springsteen najavio novi album

12th Annual Stand Up For Heroes, Show, New York, USA – 05 Nov 2018

Bit će to Sprinsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina. Album objavljuje za Columbia Records

Legendarni američki roker Bruce Springsteen najavio je da će 14. juna objaviti dugoočekivani novi album pod nazivom “Western Stars”, inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a već od petka moći će se vidjeti spot za jednu od pjesama s albuma “Hello Sunshine”, objavio je Menart u četvrtak.

Bit će to Sprinsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina. Album objavljuje za Columbia Records. Sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

Kako se ističe u najavi, “Western Stars” vodi Springsteenovu muziku u osvajanje novih prostora, dijelom crpeći inspiraciju iz kalifornijske pop muzike kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina prošloga stoljeća. Album uključuje 13 pjesama, a obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputova do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.

“Ova ploča predstavlja povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima”, rekao je The Boss o svojem novom albumu, kojeg naziva “kutijicom dragulja”.

Prvi singl i spot bit će objavljen u petak, 26. aprila.

Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Muzički aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i gosti David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst.

Springsteen potpisuje sve pjesme. Redom, to su: “Hitch Hikin'”, “The Wayfarer”, “Tucson Train”, “Western Stars”, “Sleepy Joe's Café”, “Drive Fast (The Stuntman)”, “Chasin’ Wild Horses”, “Sundown”, “Somewhere North of Nashville”, “Stones”, “There Goes My Miracle”, “Hello Sunshine” i “Moonlight Motel”, prenosi Hina.