Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati beogradski glumac na žestokom udaru medija i javnosti

Setfoto Kinofilmproduktion Gorgomeesh

Beogradski glumac Predrag Miki Manojlović posljednjih dana našao se na udaru kulturnjaka i medija diljem Srbije zbog neobične odluke koju je donio kao predsjednik žirija na jednom pozorišnom festivalu u Beogradu.

Naime, Manojlović je izviždan u pozorištu zbog odluke da ni jedna od predstava na festivalu neće dobiti nagradu, nego će, po njihovoj odluci, sve predstave koje su izvedene na “Sterijinom pozorju” biti nagrađene.

Srbijanski mediji spekuliraju da je žiri pod političkim pritiskom odbio nagraditi kontraverznu predstavu “Na Drini ćuprija” reditelja Kokana Mladenovića koji je poznat po režiranju predstava koje su veoma kritične prema srbijanskoj politici i stanju u društvu.

Manojlović tvrdi da nije bio pod pritiskom i da odluka nema veze sa spomenutom predstavom, iako su je kritičari proglasili najboljom na festivalu.

Poznati glumac i reditelj na udaru je i kulturnjaka i djela građana Srbije koji tvrde da se Manojlović prodao politici i podlegao strahu od političkog vrha Srbije.

Manojlovića je kritizirao i jedan od najpoznatijih srbijanskih glumaca Sergej Trifunović koji je na svom Instagramu objavio ilustraciju karikatura Manojlovića i Aleksandra Vučića.

Objavu dijeli Sergej (@dick_whistler)