Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

milan marić

Poznati srbijanski glumac oduševio svojom govorom na Pjesmi za Evroviziju

Ljubljana: Adecco Pokal EX-YU 2011, Makedonija – BiH
06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih republika: BiH, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija. Makedonija - BiH. Sabit Hadzic terner BiH.rPhoto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marić se inače nikad nije plašio da kaže šta misli na goruće teme našeg društva, pa je tako bilo i ovom prilikom

Milan Marić se nakon mnogobrojnih filmskih i pozorišnih uloga, oprobao kao voditelj na muzičkom takmičenju Pjesma za Evroviziju ’23 i svakako je ostao primjećen.

U paru sa Draganom Kosjerinom vodio je publiku kroz prvo polufinale, izmamio mnogo uzdaha svojim izgledom i odjevanjem, ali na kraju ipak najviše je njegov govor o toleranciji i ljubavi izazvao najviše komentara.

Marić se inače nikad nije plašio da kaže šta misli na goruće teme našeg društva, pa je tako i ovom prilikom bilo.

„Svjedoci smo svakodnevnog slučaja nasilja, kako u svijetu tako i kod nas. Najčešće je psihičko, fizičko, verbalno i online nasilje nad ženama, djecom starcima, nad LGBT populacijom. Nad svima onima koji su drugačiji. Na ovu temu ne smijemo zatvarati oči, jer se nasilje našom tišinom hrani. I kada se događa nekome drugom i kada se događa negdje daleko, pitanje je dana kad će doći na naša vrata. Zato smo danas potrebni jedni drugima. Da se borimo, za u dobro u nama i razumijemo jedne druge i da volimo jedni druge“, ispričao je glumac uz zaključak – Živjela ljubav”.