Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mads Mikkelsen

Poznato ko će zamijeniti Johnny Deppa u filmu iz kojeg je izbačen

Fantastic-Beasts-Mads-Mikkelsen-Grindelwald-Johnny-Depp-SR

Danski glumac Mads Mikkelsen zamijenit će Johnnyja Deppa u nadolazećem trećem dijelu filma Čudesne zvijeri (Fantastic Beasts), potvrdila je u četvrtak kompanija Warner Bros

55-godišnji Mikkelsen, koji je poznat po ulozi serijskog ubice Hannibala Lectera u američkoj televizijskoj seriji Hannibal, glumit će zlog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda u spinoff filmu Harryja Pottera autorice J.K. Rowling.

Depp je bio prisiljen napustiti ulogu ranije ovog mjeseca nakon što je u Velikoj Britaniji izgubio slučaj za klevetu protiv tabloidnih novina koje su ga označile kao “mlatitelja žene”. Na trosedmičnom suđenju u julu saslušani su Depp i njegova bivša supruga Amber Heard o burnom braku obilježenom nasiljem s obje strane i Deppovim opijanjima.

Depp, koji je ranije započeo produkciju trećeg filma Čudesne zvijeri u Londonu, potvrdio je da ga je Warner Bros zamolio da ode.

Mikkelsen je igrao uloge u akcijskim filmovima Doctor Strange i Casino Royale, kao i u danskim dramama kao što su The Hunt i A Royal Affair.

Filmovi Čudesne zvijeri temeljeni su na čarobnim pustolovinama Newta Scamandera, a smješteni su nekih 60 godina prije filmova Harry Potter, ali u njima je nekoliko istih ključnih likova dok su bili mlađi.

Treći, još neimenovani dio filma trebao bi se pojaviti u julu 2022.

Prva dva od pet planiranih filmova Fantastične zvijeri zaradila su 1,5 milijardi dolara na svjetskim blagajnama.