Program BH Telecoma

Premijerno emitovanje filma “Deset u pola” na Moja TV i Moja webTV

telecom press DB3 (1)

Ovogodišnji program na MY TV servisu se sastoji od tri i po sata odličnog, revijalnog, koncertnog programa sa domaćim i regionalnim zvijezdama

Za doček nove 2022. godine, BH Telecom priprema jedinstven novogodišnji program naziva „Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!“ za sve korisnike Moja TV i Moja webTV.

Voditelji programa su Tarik Filipović i Helena Vuković, a tokom troiposatnog ekskluzivnog i produkcijski atraktivnog novogodišnjeg programa gledaoci će moći uživati u starim i novim hitovima Severine, Halida Bešlića, Seida Memića Vajte te Lake & Mirele, uz pratnju i muzičku produkciju Benda Dine Šukala i Adisa Sirbubala koji su specijalno za ovu priliku uradili nove aranžmane za neke od pjesama.

Na današnjoj pres-konferenciji, koja je organizovana povodom predstavljanja ovog ekskluzivnog novogodišnjeg programa, organizatori i izvođači su podijelili svoja očekivanja i najavili šta očekuje gledaoce.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman je na početku podsjetio da je BH Telecom prošle godine imao najbolji novogodišnji program „Novogodišnji show Dine Merlina“ koji je poklonio korisnicima BH Telecoma i svim drugim građanima u zemlji i inostranstvu putem Moja web tv platforme.

„Odlučili smo da i ove godine nastavimo dobru praksu. Ovogodišnji program na MY TV servisu se sastoji od tri i po sata odličnog, revijalnog, koncertnog programa sa domaćim i regionalnim zvijezdama, ali i televizijske premijere filma „Deset u pola“, režisera Danisa Tanovića. BH Telecom snažno podržava bh. kinematografiju i osim što smo sponzori filma, otkupili smo i prava za emitovanje filma „Deset u pola“ za teritorij Bosne i Hercegovine. Smatram da je ovo dobar poklon svim korisnicima za iskazanu lojalnost kompaniji BH Telecom i pozivam sve da novogodišnju noć provedu gledajući program na MY TV servisu“, rekao je Kahriman.

Izvršni direktor BH Telecoma Muamer Hadžović je rekao da će novogodišnji program „Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!“ biti emitiran na Moja TV u petak 31. decembra sa početkom u 21.00 sati, ekskluzivno na servisu MY TV i biće besplatan za sve korisnike usluga Moja TV i Moja webTV.
„Za gledaoce koji nisu korisnici Moja TV i korisnike izvan zemlje, novogodišnji program će biti dostupan od 15.12.2021. godine i putem pay-per-view usluge na linku www.bhtelecom.ba/nova-godina, uz cjenovnu naknadu u iznosu od 7,99 KM“, dodao je Hadžović.

Svoje oduševljenje planiranim nastupom nisu krili ni izvođači. Severina je u svom stilu podijelila radost zbog planiranog nastupa. „Kad sam vidjela u scenariju da sa Vajtom, ljudi, Seidom Memićem Vajtom, piše da bi trebali pjevat “Apsolutno tvoj” od Mirzinog jata, takav poziv se ne odbija. Permanentno sam pristala! Naime, oduvijek sam htjela upoznat Vajtu. Mi smo genijalan spoj. I da, pjevat ću prateće Halidu Bešliću. Zar to nije Brilijantno i dijamanto? Ko bi reko čuda da se dese pa ću pjevat i duet sa Tarikom Filipovićem. Nesmin reć koju pjesmu pjevamo… Ko može odbit takvo ludilo? Das ist Valter! Čestitke BH Telecomu na ideji i ekipi na realizaciji. Vidimo se u Sarajevu, prva stanica je ipak na petici u Ferhatovića, da bolje legne scenarij“, izjavila je Severina.

Isto kao i Severina, i Vajta je izjavio da je presretan zbog nastupa. „Godinama unazad nisam nastupio za Novu godinu. Posljedni nastup je bio u jednom hotelu u Sarajevu poslije rata, tako da je ovo za mene osvježenje i iznenađenje, da me se neko sjetio, a to je naš BH Telecom! Biće mi drago da nastupim sa kolegama jer svako od njih ima poseban šarm. Vidjet ćete, čeka vas praznik za oči i uši!“, rekao je Vajta.

Naš poznati estradni izvođač Halid Bešlić je rekao da mu je drago što je dio ove super i interesantne ekipe. „Severina, Vajta, Laka i Mirela, moram priznati da nas je BH Telecom lijepo okupio, da ne može bolje, i na to sve snimanje je uživo sa bendom, onako kako se snimaju prave stvari! Ostale detalje vam ne smijem odati, neka još malo budu tajna“, dodao je Halid.

Mirela i Laka su podsjetili da ove godine neće biti javno organizovane proslave Nove godine u Sarajevu, te su pozvali sve da gledaju ovaj novogodišnji show koji će, po njihovim riječima, biti specijalan po mnogo čemu.

Posebno iznenađenje za sve korisnike Moja TV, Moja webTV i sve gledaoce iz BiH koji kupe pay-per-view kartu za ovaj događaj je i ekskluzivno emitovanje novog filma Danisa Tanovića „Deset u pola“ koji će biti emitovan na servisu MY TV nakon novogodišnjeg programa, odnosno u 00:30.

Film neće biti emitovan za korisnike izvan BiH zbog prava na distribuciju koja ograničavaju njegovo emitovanje samo na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Iz BH Telecoma su poručili kako žele da svi, a naročito naši korisnici koji se odluče da isprate staru i dočekaju novu 2022. godinu uz novogodišnji program testnog MY TV servisa, uživaju sa svojim društvom ili porodicom u novim i starim hitovima poznatih estradnih umjetnika.