SHOWbuzz

Jackie Stallone

Preminula majka Sylvestera Stallonea

22/09/2020

Jackie je bila majka Sylvestera, Franka i Toni, a 1990. godine postala je poznata zahvaljujući objavljivanju niza astroloških knjiga

Jackie Stallone, majka glumca Sylvestera Stallonea i astrologinja, preminula je u dobi od 98 godina.

“Bila je izvanredna žena, vježbala je svaki dan, bila je puna hrabrosti i neustrašiva. Umrla je u snu, kako je i željela. Bilo je teško ne voljeti je, bila je vrlo ekscentrična i raskošna osoba… Proživjela je prohibiciju, Veliku depresiju i Drugi svjetski rat. Satima bih razgovarao s njom o dvadesetima, tridesetima i četrdesetima. Bila je to lekcija historije. Um joj je bio oštar poput britve do dana kada je umrla”, napisao je Stalloneov mlađi brat Frank na Facebooku.

Jackie je bila majka Sylvestera, Franka i Toni, a 1990. godine postala je poznata zahvaljujući objavljivanju niza astroloških knjiga te otvaranju astrološke telefonske linije. 1980-ih se pojavila u hrvačkom programu GLOW: Gorgeous Ladies of Wrestling.

Rođena je u novembru 1921. godine, u Washingtonu kao Jacqueline Frances Labofish. 1945. godine udala se za Franka Stallonea starijeg i rodila Sylvestera 1946. i Franka mlađeg 1950. Kćer Toni D'Alto je dobila 1964. u braku sa svojim drugim suprugom Anthonyjem Filitijem. D'Alto je umrla 2012. godine.

Na njenoj web stranici stoji da je tokom svoje astrološke karijere savjetovala “kraljeve, premijere, političare, filmske zvijezde, kockare, generale, gangstere, policajce i svećenike”.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.