Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imao 62 godine

Preminula zvijezda popularne serije “Melrose Place”

brad ss (1)

Johnson je započeo karijeru na rodeo stazi 1984., gdje ga je otkrio direktor kastinga u potrazi za kaubojima koji bi glumili u reklami za pivo

Glumac Brad Johnson, najpoznatiji po ulogama u romantičnoj drami Stevena Spielberga Always i seriji Melrose Place, preminuo je u dobi od 62 godine.

Tužnu vijest potvrdio je za EW njegov glasnogovornik, no uzrok smrti nije otkriven.

Johnson je započeo karijeru na rodeo stazi 1984., gdje ga je otkrio direktor kastinga u potrazi za kaubojima koji bi glumili u reklami za pivo. Njegova prva uloga bila je u epizodi CBS-ove sapunice Dallas iz 1986. godine.

1989. Johnson je glumio Teda Bakera u filmu Always uz Holly Hunter i Richarda Dreyfussa u drami koju je režirao Spielberg, koja je bila remake filma Victora Fleminga iz 1943.

Ostvario je niz zapaženih uloga u filmovima i na televiziji tokom 1990-ih, uključujući Flight of the Intruder iz 1991., miniseriju Rough Riders iz 1997. i tri filma Left Behind u kojima je glumio protagonista Rayforda Steelea.

Godine 1993. dobio je ulogu u miniseriji Ned Blessing: The Story of My Life and Times. 1996. glumio je pedijatra Dominicka O'Malleya u sapunici Melrose Place i nastavio glumiti vojnika Matthewa Quentina Shepherda u avanturističkoj seriji Soldier of Fortune, Inc.

Iza njega su ostala supruga Laurie i njihova djeca Shane, Bellamy, Rachel, Eliana, Eden, Rebekah, Annabeth i William.