SHOWbuzz

U 82. GODINI

Preminuo čuveni TV voditelj Minja Subota

17/09/2021

Prebačen je na pulmologiju zbog bolesti sa kojom se borio već duže vrijeme

Milan Minja Subota preminuo je u 82. godini poslije borbe sa teškom bolešću, javljaju mediji iz Srbije.

Minja Subota je u subotu hitno prevezen u bolnicu.

Prebačen je na pulmologiju zbog bolesti sa kojom se borio već duže vrijeme, prenosi Blic.

Od njega se na Facebooku oprostio zamjenik beogradskog gradonačelnika Goran Vesić.

“Umro je Minja Subota. Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću”, napisao je Vesić.

Milan Subota Minja rođen je u Sarajevu 8. novembra 1938. godine. Bio je kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije “Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspješnim serijama kao što su: “Od glave do pete”; “Igre bez granica”; “Željoteka”; “Sve igračke svijeta”; “Muzički balon”; “Nedeljno popodne”; “Zvjezdana žurka”; “Dijete je čovjek važan”.

Bio je predsjednik Saveza estradnih umjetnika Јugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni dio žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja.

Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom “Viteza od Čarapanije”, a sve zbog predanog rada sa djecom.

“Kako smo zabavljali Tita” je naslov njegove objavljene knjige. Njegova supruga Branka Јeremić Subota je umrla 2018. godine. Iz njihovog braka rođen je sin Miloš.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.