Fudbal

Manchester City

Navijači poručili Guardioli da se drži treniranja

17/09/2021

City se vraća u akciju u Premier ligi u subotu protiv Southamptona, a Parker je rekao da ne sumnja da će stadion biti pun

Službeni klub navijača Manchester Cityja poručio je menadžeru ekipe Pepu Guardioli da se drži svog posla i treniranja nakon što je komentirao hiljade praznih mjesta na stadionu Etihad u susretu Lige prvaka protiv RB Leipziga.

Guardiola je nakon utakmice koju je City dobio sa 6:3 rekao da je iznenađen što je na tribinama bilo 38.000 navijača, a kapacitet stadiona Etihad je oko 54.000.

Kevin Parker, glavni sekretar službenog kluba navijača Cityja, rekao je britanskim medijima da je iznenađen Guardiolinim komentarima.

“Ne razumije poteškoće koje bi neki ljudi mogli imati u srijedu navečer”, rekao je Parker.

“Možda moraju brinuti o djeci, možda si to ne mogu priuštiti, još uvijek postoje problemi vezani uz pandemiju. Ne vidim razlog zašto to komentira. On je apsolutno najbolji trener na svijetu, ali, kazano na najljepši mogući način, mislim da bi se toga trebao držati.”

City se vraća u akciju u Premier ligi u subotu protiv Southamptona, a Parker je rekao da ne sumnja da će stadion biti pun.

“Odigrali smo dvije domaće utakmice u subotu i stadion je bio pun. Mislim da niko u klubu ne bi trebao dovoditi u pitanje vjernost navijača. To nas frustrira,” poručio je Parker.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.